7 найцікавіших анонсів з Google Marketing Live 2024

7 найцікавіших анонсів з Google Marketing Live 2024

Пройшла презентація Google Marketing Live 2024, на якій компанія Google представила декілька цікавих оновлень, які можуть покращити рутину як для маркетологів, так і для звичайних користувачів, які шукатимуть товари.

Цьогоріч у центрі уваги були нові інструменти на базі штучного інтелекту. Ми детально розповімо про сім найцікавіших анонсів з Google Marketing Live 2024.

Що таке Google Marketing Live

Google Marketing Live – це щорічна конференція, що проводиться Google для маркетологів. На ній компанія показує напрацювання та нові оновлення для своїх інструментів, які можуть покращити та оптимізувати роботу digital-спеціалістів.

Google Marketing Live вперше провели у 2013 році під назвою «Google AdWords Performance Summit». З того часу конференція щорічно проводиться під різними назвами, як от «Google Marketing Live» та «Google Premier Partner Summit».

Цьогоріч конференція пройшла онлайн і на ній теж показали декілька цікавих оновлень для ключових інструментів компанії.

7 важливих анонсів із Google Marketing Live у 2024 році

Багато уваги Google на цій презентації приділили штучному інтелекту. Це не дивує, оскільки раніше пройшла Google I/O 2024, а також презентація Microsoft Surface 2024, де ситуація була аналогічною. Штучний інтелект лишається основною темою подій та трендів на цей рік.

Ось детальний огляд нових анонсів, які оголосили на Google Marketing Live 2024.

1. Створення ШІ-креативів з Google PMax

Google значно оновив платформу Performance Max, інтегрувавши потужні можливості штучного інтелекту для швидкого та масштабного створення ШІ-креативів.

Фото: 7 найцікавіших анонсів з Google Marketing Live 2024 — стаття огляд на презентацію

Завдяки цьому оновленню рекламодавці зможуть значно швидше створювати персоналізовані рекламні матеріали, зберігаючи при цьому шрифти, кольори та зображення.

Що нового:

  • Підвищення швидкості створення креативів. Використання ШІ дозволяє прискорити процес виробництва креативів до п’яти разів.
  • Рекламодавці мають можливість інтегрувати фірмові шрифти, кольори та зображення, відповідно до брендбуків бренду.
  • Зʼявилися можливості додавання об’єктів, розширення тла та оптимізація розміру та обрізки зображень.
  • Є можливість автоматично інтегрувати каталоги продуктів у ШІ-матеріали.
Фото: 7 найцікавіших анонсів з Google Marketing Live 2024 — стаття огляд на презентацію

Ще одним важливим оновленням є покращене звітування та контроль. Рекламодавці отримали можливість бачити звіти за розміщенням на YouTube та звіти на рівні креативів, що дозволяють відстежувати метрики конверсії для кожного креативу окремо.

Це забезпечує кращий контроль над ефективністю рекламних кампаній та оптимізацією реклами.

2. Shopping Ads з елементами штучного інтелекту

Google представив нові можливості для Shopping Ads, які включають ролики та віртуальні примірки. Ці нововведення можуть допомогти покупцям приймати рішення щодо покупок.

Фото: 7 найцікавіших анонсів з Google Marketing Live 2024 — стаття огляд на презентацію

Одним з основних нововведень є пошукові оголошення у які можна інтегрувати короткі відео продуктів. Ці відео можуть бути створені як брендом, так і інфлюенсерами чи UGC-спеціалістами. Користувачі, переглядаючи такі відео, зможуть отримувати поради щодо стилізації та досліджувати додаткові опції продуктів. Під відео ШІ виділятиме ключові деталі продукту, щоб спростити розуміння кожного ролика.

Розширені віртуальні примірки (VTO), вперше представлені минулого року, тепер включають рекламу одягу. Це дозволяє покупцям бачити, як одяг пасуватиме до різних типів тіл. За даними Google, використання цієї технології збільшило показник кліків на 60%.

Також зʼявився 3D-перегляд взуття, який створюється з набору зображень, наданих продавцями. Ця функція, як показано на прикладі взуття Adidas, обіцяє надати покупцям краще розуміння продукту прямо з реклами.

3. Покращення відеореклами та нові формати

Google повідомили про розширення реклами у YouTube, Discover і Gmail. Це включає нові формати реклами YouTube Shorts з вертикальними відео, наліпками та ШІ-зображеннями.

Фото: 7 найцікавіших анонсів з Google Marketing Live 2024 — стаття огляд на презентацію

Розширення кампаній Demand Gen дозволяє рекламодавцям охоплювати до 3 мільярдів користувачів щомісяця через YouTube, Discover і Gmail. Оновлення допоможе рекламодавцям залучати більше потенційних клієнтів та підвищувати конверсії.

Фото: 7 найцікавіших анонсів з Google Marketing Live 2024 — стаття огляд на презентацію

З новими форматами реклами YouTube Shorts маркетологи отримують більше інструментів для створення рекламних кампаній. Зважаючи на те, що понад 2 мільярди користувачів переглядають YouTube Shorts щомісяця, ці нові формати допоможуть привернути увагу споживачів та стимулювати попит.

4. Тестування реклами в AI Overviews

Google почав тестування включення рекламних оголошень до нових AI Overviews (раніше називалися SGE) на сторінках результатів пошуку. Це дозволяє маркетологам покращити видимість рекламних кампаній, коли нова функція генеративних відповідей стане доступною для всіх.

Це працюватиме наступним чином: Google аналізуватиме оголошення і якщо воно буде релевантним для запиту, оголошення з’являється у відповідному полі як «спонсороване». Кампанії Search, Performance Max і Shopping автоматично підтримуватимуть цю функцію.

5. Об’єднання персональних даних з Ads Data Manager

Google розгорнув інструмент Ads Data Manager, який дозволяє рекламодавцям централізовано керувати даними для створення ШІ-кампаній. Цей інструмент допомагає об’єднувати різні джерела даних, такі як конверсії, списки електронної пошти та опитування, в єдиний аналітичний хаб.

Централізація даних є важливим кроком, оскільки зараз відбувається відмова від сторонніх cookies та збільшення значення персоналізованих рекламних кампаній. Ads Data Manager допомагає спростити процес управління даними, особливо для невеликих бізнесів, які не мають власних ресурсів для обробки даних.

Основні можливості цього інструменту включають:

  • об’єднання онлайн та офлайн джерел даних;
  • аналіз інсайтів аудиторії;
  • створення списків аудиторій для таргетингу;
  • вимірювання ефективності кампаній.

Цей інструмент був у бета-тестуванні, але тепер він доступний маркетологам.

6. Нові брендові профілі

Google представив нові інструменти, які дозволяють краще презентувати бренд та створювати для нього ШІ-контент.

Фото: 7 найцікавіших анонсів з Google Marketing Live 2024 — стаття огляд на презентацію

За словами компанії, понад 40% конверсійних пошукових запитів Google містять згадки про конкретні бренди, що свідчить про важливість репутації бренду при прийнятті рішень щодо покупки.

Одним з нововведень є візуальні брендові профілі, які Google впроваджує у пошуку. Ці профілі будуть містити брендовані зображення, відео, відгуки клієнтів, акції та політику доставки, взяті з Google Merchant Center та даних торгового графіка Google. Рекламні оголошення будуть продовжувати відображатися поряд з цими новими брендовими профілями.

Фото: 7 найцікавіших анонсів з Google Marketing Live 2024 — стаття огляд на презентацію

Інструмент Product Studio отримав нові функції для узгодження з брендом. Тепер продавці можуть завантажувати референсні зображення, щоб ШІ-матеріали відповідали стилю бренду. Наприклад, бренд одягу може створювати нові рекламні зображення, поєднуючи реальні фотографії продуктів з лайфстайл-сценами. Також додана можливість створювати відео з одного фото продукту.

Фото: 7 найцікавіших анонсів з Google Marketing Live 2024 — стаття огляд на презентацію

Нові брендові профілі будуть впроваджені на пошуку впродовж найближчих місяців, а оновлення Product Studio вже доступні в США, Великобританії, Канаді та Австралії.

7. ШІ-реклама для складних покупок

Google експериментує з новим форматом реклами у пошуку, щоб допомогти приймати рішення про покупки за допомогою ШІ. Формат виглядає як тест, який направляє користувачів через процес вибору, надаючи персоналізовані рекомендації та поради на основі їхніх потреб та контексту.

Фото: 7 найцікавіших анонсів з Google Marketing Live 2024 — стаття огляд на презентацію

Якщо потенційний клієнт шукає «тимчасове сховище для речей» та натискає на рекламу компанії, що надає послуги зберігання, йому пропонують декілька уточнень. Клієнт може додати фото предметів, які потрібно зберегти, та свій бюджет. ШІ Google аналізує цю інформацію та рекомендує відповідний розмір приміщення та матеріали для пакування. Потім клієнт може перейти на сайт рекламодавця для завершення покупки.

Цей тестовий випадок з рекламами складських приміщень є лише початком. Якщо ШІ доведе свою корисність, цей досвід можна буде застосувати в інші галузі — подорожі, фінансові послуги та здоров’я.

Коротко про головне із Google Marketing Live 2024

Фото: 7 найцікавіших анонсів з Google Marketing Live 2024 — стаття огляд на презентацію

На Google Marketing Live 2024 нам продемонстрували, як може виглядати реклама майбутнього. Ці нововведення будуть корисними як для маркетологів, які прагнуть оптимізувати створення креативів для реклами, так і для потенційних клієнтів, які хочуть зручно знаходити необхідні послуги чи продукти.

Короткі підсумки по усім анонсам Google Marketing Live 2024:

  1. Оновили Google PMax для того, щоб прискорити створення ШІ-креативів, у нього додали можливість завантажувати брендові елементи та шрифти.
  2. Поширюються ШІ Shopping Ads — нові інструменти для реклами продуктів з відео та 3D візуалізацією.
  3. Google Ads отримав розширення можливостей рекламних кампаній YouTube, Discover і Gmail.
  4. В AI Overviews зʼявиться реклама для релевантних запитів.
  5. Інструмент Ads Data Manager стане доступнішим.
  6. Зʼявилися нові брендові профілі та інструменти ШІ для брендингу.
  7. Google починає тестувати рекламні оголошення з ШІ тестами для персонального підбору послуг і продуктів.

Оновлення вказують на те, що Google не зупиняється на досягнутому і продовжує впроваджувати зміни у digital-маркетинг. Деякі з них мають потенціал стати трендами в PPC-рекламі наступних років.

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого