6 найцікавіших анонсів з презентації Microsoft Surface

6 найцікавіших анонсів з презентації Microsoft Surface

Microsoft провели презентацію Surface, на якій представили декілька цікавих анонсів програмного забезпечення, штучного інтелекту та своїх пристроїв. Зібрали найцікавіше у цьому матеріалі.

6 найцікавіших анонсів з презентації Microsoft Surface

1. Функція Recall для Copilot Plus

Однією з найважливіших анонсованих функцій штучного інтелекту є функція Recall, доступна на ПК Copilot Plus.

6 найцікавіших анонсів з презентації Microsoft Surface

Цей інструмент працює локально на пристрої, реєструючи всі дії, щоб допомогти шукати та отримувати вміст, з яким раніше взаємодіяли.

Recall фіксує всі дії користувача на шкалі часу, тому можна прогорнути до необхідного моменту і ще раз переглянути його, або поставити ШІ запитання і він відповість на нього, базуючись на отриманих від вас даних.

6 найцікавіших анонсів з презентації Microsoft Surface

Recall має доступ до розмов у Discord, презентацій і слайдів, сайтів, дзвінків тощо. Він виступає персональним асистентом, який полегшує відстеження роботи та організацію на пристрої.

При цьому програма дотримується конфіденційності та не буде стежити за приватними вкладками, або показувати паролі тощо.

2. Анонс комп’ютерів Copilot Plus

Компанія анонсувала нову категорію пристроїв — компʼютери Copilot Plus. Ці пристрої постачатимуться з вбудованим апаратним забезпеченням ШІ та підтримкою функцій ШІ в усій операційній системі.

Анонс комп'ютерів Copilot Plus

Вони оснащені процесорами Snapdragon X Elite і Plus на базі Arm від Qualcomm, а майбутні моделі включатимуть чіпи Intel і AMD.

Нейронні процесори (NPU) в цих чіпах забезпечують розширені функції штучного інтелекту в Windows 11, пропонуючи продуктивність на 58% вищу, ніж у MacBook Air M3.

Анонс комп'ютерів Copilot Plus

Окрім нових пристроїв Surface, комп’ютери Copilot Plus також будуть доступні від Lenovo, Dell, Acer, Asus та HP.

3. Презентація Surface Pro з покращеною продуктивністю та OLED-дисплеєм

Презентація Surface Pro з покращеною продуктивністю та OLED-дисплеєм

Також на презентації показали оновлений Surface Pro, без конкретного номера моделі. Новинка може похвалитися процесорами Snapdragon X Elite і Plus, які замінили попередні Intel Core Ultra. Це оновлення робить пристрій на 90% швидшим, а ще новий планшет оснастили OLED-дисплеєм.

Презентація Surface Pro з покращеною продуктивністю та OLED-дисплеєм

13-дюймовий Surface Pro стартує від $999,99 і доступний у синьому, бежевому, чорному та платиновому кольорах.

Він також сумісний з новою клавіатурою Surface Pro Flex Keyboard, яку можна використовувати для роботи.

4. Розширена інтеграція Copilot у Windows 11

Розширена інтеграція Copilot у Windows 11

Інтеграція Copilot у Windows 11 розширюється, пропонуючи допомогу ШІ в меню «Налаштування», «Провіднику» і навіть у створенні відповідей на сповіщення.

А додавання нової моделі GPT-4o до Copilot дозволяє відповідати на запитання на основі вмісту екрана, що підвищує його корисність і зручність для користувача.

5. Новий ноутбук Surface Laptop

Новий ноутбук Surface Laptop

Новий ноутбук Surface Laptop, оснащений оптимізованими для ШІ чіпами Snapdragon X Elite і Plus, пропонує оновлений формфактор з тоншими рамками та тачпадом.

Новий ноутбук Surface Laptop

Microsoft стверджує, що ця модель на понад 80% швидша за свою попередницю, забезпечуючи до 22 годин відтворення локального відео.

Новий ноутбук Surface Laptop

Ноутбук Surface Laptop 6 доступний у варіантах з діагоналлю 13,8 та 15 дюймів за ціною від 999,99 долара США і доступний у синьому, бежевому, чорному та платиновому кольорах.

6. ШІ-оптимізація для обраних програм

ШІ-оптимізація для обраних програм

У співпраці з такими компаніями, як Adobe, корпорація Майкрософт оптимізує популярні програми для ПК Copilot Plus.

Вже зараз доступні версії Adobe Photoshop, Lightroom, Firefly та Express для Arm64, а Illustrator і Premiere Pro будуть запущені цього літа.

Крім того, функції штучного інтелекту будуть інтегровані в DaVinci Resolve, CapCut, Cephable, LiquidText і Djay Pro, що підвищить їхню продуктивність на комп’ютерах Copilot Plus.


Більшість анонсів з презентації Microsoft повʼязані зі штучним інтелектом, як і на презентації Google I/O 2024, що підтверджує трендовість та актуальність теми автоматизації та спрощення повсякденних процесів.

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого