Редакційні стандарти Медіа Inweb

Редакційні стандарти Медіа Inweb

Стандарти максимально прості, разом з тим вимогливі. Ми публікуємо матеріали, які несуть користь читачам — це головне правило.

Користь, це коли читач:

  • отримує відповіді на свої питання;
  • дізнається, як розвʼязати свої задачі;
  • отримує інформацію, яка допомагає сформувати нові цінні думки й ідеї;
  • отримує інформацію, яка допомагає відволіктись від роботи, разом з тим залишатися у сфері професійних інтересів спеціаліста;
  • знає актуальні новини, не потрапляє у пастку FOMO (синдром втрачених можливостей);
  • розуміє, що робота — частина життя, але сімʼя, здоровʼя і світлі мрії — не менш важливі частини життя. 

Щоб дотримуватись норм якості й обʼєктивності, редакція працює за переліченими стандартами

Робимо все, щоб матеріал автора вийшов у найкращому вигляді для читача.

Ми не публікуємо статті за гроші. Всі гостьові колонки і публікації компаній — на безплатній основі. Медіа існує за підтримки агенції digital-маркетингу Inweb. 

Не публікуємо приховану рекламу. Якщо гостьовий колумніст прикрашає епітетами свій сервіс чи формує текст так, ніби він написаний не представником відповідного сервісу чи продукту — ми не опублікуємо такий матеріал. Читач має чітко розуміти, хто автор матеріалу і чиї інтереси він представляє.

Пишемо українською. Не приймаємо гостьові матеріали російською мовою і не перекладаємо редакційні матеріали російською мовою. 

Не вносимо змін у раніше опубліковані гостьові публікації. Якщо ви хочете додати інформацію про свій сервіс тощо у статтю, яка була раніше опублікована іншим колумністом — ми цього не зробимо. Натомість запропонуємо вам написати нову якісну статтю, яку опублікуємо від вашого імені. Почитайте, як опублікувати статтю у Медіа Inweb.

Не ставимо UTM-міток у статтях колумністів. Публікації у ЗМІ — це інструмент PR і контент-маркетингу, який працює за правилом охоплень, впізнаваності і формування довіри. Наша задача — нести освітню функцію у маркетинговий ринок і не культивувати хибних уявлень про інструменти. У статтях ми ставимо посилання на ваші сервіси, але без трекінгових позначок. 

Публікуємо ексклюзивні матеріали. Якщо ви надіслали статтю нам і одночасно іншим медіа — ми не опублікуємо цей матеріал. Якщо побачимо, що цей матеріал вже опублікований в іншому медіа, а ви пропонуєте його нам — ми не будемо розглядати ваші листи. Виняток з правил — пресрелізи і новини.

Не узгоджуємо з колумністами стилістичні правки. Коли редакція розглядає гостьовий текст для публікації, — редактор буде вносити зміни і обовʼязково узгодить з вами факти, числа, змістовну частину матеріалу. Разом з тим редактор не обговорює стилістичні правки чи граматику. Редакція не узгоджує з колумністом фінальний вигляд публікації.

Перевіряємо і уточнюємо інформацію. Редактор перевіряє факти, посилання на джерела і адекватність інтерпретації даних у статтях. Якщо редактор виявить, що автор матеріалу свідомо маніпулює даними для просування свого продукту — ми припинимо роботу з цим автором. Неправильна інтерпретація даних вказує на некомпетентність автора або на його заангажованість. Помилятися — це ок, але якщо редактор Медіа Inweb виявить свідому спробу обманути читача — надалі не розглядатиме статті від представників компанії автора.

Задача редактора — оголити сенси, винести суть наперед і зробити так, щоб форма статті не заважала розумінню змісту. Саме тому редактор виправляє гостьові колонки — спрощує фрази, скорочує зміст, просить колумніста змінити структуру матеріалу тощо. Ми за чіткість і інформативність у тексті. 

Не ставимо посилання у чужі, раніше опубліковані матеріали. Ми запустили і розвиваємо медіа не для вирішення SEO-задач інших компаній. Якщо ви хочете опублікувати посилання на свій сервіс у чужу статтю — ми не допоможемо вам.

Поважаємо читачів. Це значить, що текст має бути зрозумілим, лаконічним, корисним, статистика і інші дані перевірені на відповідність джерелу.

Не ділимось забороненими і сірими методами просування. Існує ряд тематик і інструментів, які ми вважаємо потенційно сірими. На такі теми ми не пишемо і не публікуємо гостьових колонок від компаній і сервісів, які надають ці послуги.

Редакція розглядає гостьові колонки. Надсилайте нам ваші матеріали для публікації. Разом з тим редакція не гарантує, що ваш матеріал буде опублікований, оскільки він може не відповідати редакційним стандартам. Таким чином ви можете бути впевнені, що якщо вашу статтю опублікували, вона буде розміщена серед інших статей високої якості. 

Після публікації статті не знімаються. Якщо ви хочете видалити свою або чужу статтю зі сторінок медіа — це неможливо, ми не обговорюємо такі варіанти. Разом з тим, якщо в матеріалі присутня фактична помилка чи недостовірна інформація — ми зробимо відповідну позначку з вказівкою.

Як опублікувати матеріал на сторінках Медіа Inweb. Якщо ви готові поділитися своїм досвідом — почитайте деталі і поради на сторінці «Як надіслати статтю або новину в медіа Inweb». Коротко — надішліть ваш матеріал у редакцію медіа, ми розглянемо його і опублікуємо.
Більше цікавого