Технічна директорка OpenAI: вплив ШІ на економіку тільки починається

Технічна директорка OpenAI: вплив ШІ на економіку тільки починається

Головна технічна директорка OpenAI Міра Мураті підкреслила, що економічний вплив генеративного штучного інтелекту тільки починає відчуватися.

Виступаючи на конференції Asia Tech X в Сінгапурі, Мураті розповіла про зростаюче впровадження останньої моделі OpenAI, GPT-4o, яка допомагає користувачам створювати різні типи контенту.

Мураті підкреслила, що модель GPT-4o стає все більш інтуїтивно зрозумілою, а це сприяє її використанню в таких завданнях, як кодування, написання текстів та адміністративна робота.

«Ми ще не зовсім усвідомлюємо, який вплив це матиме на бізнес та роботу, оскільки все тільки починається. Але поки що ми бачимо, що за дуже короткий проміжок часу ці системи штучного інтелекту увійшли до складу робочої сили як співробітники», — сказала Мураті.

Також вона зазначила, що ШІ зараз — конкурентна сфера, оскільки на ринку є суперники як Google Alphabet Inc., материнська компанія Facebook Meta Platforms Inc., стартап Anthropic і xAI Ілона Маска.

Мураті вважає, що ця конкуренція може бути корисною, якщо вона зосереджується на безпеці та уникає обхідних шляхів.

Раніше цього місяця OpenAI запустила GPT-4o, який Мураті назвала майбутнім взаємодії між людиною та машиною.

Джерело: Bloomberg

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого