Ілон Маск виграв суд щодо виплат ексспівробітникам X (Twitter)

Ілон Маск виграв суд щодо виплат ексспівробітникам X (Twitter)

Ілон Маск виграв одну з кількох судових справ, пов’язаних зі звільненням понад 6,000 співробітників Twitter. Федеральний суддя постановив, що X Corp. не повинна виплачувати ексспівробітникам додаткові компенсації.

Позов подали колишній керівник відділу по роботі з персоналом та ще один ексменеджер. Вони стверджували, що X Corp. виплатила звільненим працівникам менше компенсації, ніж було обіцяно за контрактом. У позові йшлося про те, що Twitter пропонував звільненим працівникам максимум три місяці компенсації, хоча план компенсації, що діяв з 2019 року, передбачав для старших працівників до шести місяців виплат.

Позивачі оцінили суму заборгованості Маска у понад $500 мільйонів, посилаючись на федеральний закон про захист пенсійних прав (ERISA).

Суддя відхилила колективний позов. Вона зазначила, що захист ERISA не застосовується, оскільки компанія Маска повідомила працівників після поглинання у жовтні 2022 року, що вони отримають лише грошові виплати. Через це масові звільнення у листопаді не підпадали під попередній план компенсацій.

Після листопадових звільнень X Corp. працює з мінімальним штатом. Маск повідомив BBC у 2023 році, що скоротив персонал Twitter з приблизно 8,000 до 1,500 працівників для зниження витрат. Попри це, компанія зазнала збитків у $456 мільйонів у першому кварталі 2023 року, як повідомляє Bloomberg.

Юридичні проблеми Маска ще не закінчилися. Колишній CEO Twitter Параг Агравал та троє інших екскерівників подали позов на $128 мільйонів компенсацій. Ще один позов від колишніх старших працівників Twitter вимагає понад $1 мільйон компенсацій, але Маск стверджує, що не погоджувався на їхні плани виплат.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого