Як отримати доступ до GPT-4o безкоштовно

Як отримати доступ до GPT-4o безкоштовно

OpenAI нещодавно представила нову версію своєї генеративної ШІ-моделі — GPT-4o. Компанія позиціює її як швидшу та розумнішу версію, яку можуть використовувати всі користувачі GPT.

У цій статті ми пояснимо, чи можна отримати доступ до GPT-4o безплатно та що нового вона пропонує у порівнянні з попередніми версіями.

Що нового у GPT-4o

GPT-4o є багатомодальною моделлю, яка може обробляти текст, аудіо та відео в режимі реального часу. Вона не лише генерує текст, але й використовує логіку для обробки аудіо, а також може аналізувати відео в режимі реального часу.

Це значне покращення порівняно з попередніми моделями, такими як GPT-3.5 та GPT-4, які здебільшого зосереджувалися на текстових завданнях і частково роботі із зображеннями.

На презентації весняного оновлення OpenAI продемонструвала голосового асистента, розробленого на GPT-4o. Він міг сприймати інформацію з відео у режимі реального часу, а також обробляти інформацію з голосу, що виглядало наче майбутнє з «Чорного дзеркала».

Як отримати доступ до GPT-4o і чи можна це зробити безкоштовно

Хороша новина для користувачів ChatGPT — модель GPT-4o стає новим стандартом для всіх акаунтів, включаючи більшість користувачів безплатного тарифу.

Щоб спробувати нову модель, достатньо увійти у свій обліковий запис ChatGPT через браузер.

Фото: Як отримати доступ до GPT-4o і чи можна це зробити безкоштовно

Для зміни моделі потрібно натиснути на іконку зірочки, яка розташована під вихідними даними. Після натискання виберіть опцію GPT-4o з меню, яке позначено як «Наша найрозумніша модель OpenAI».

Фото: Як отримати доступ до GPT-4o і чи можна це зробити безкоштовно
Демонструємо також приклад з акаунту, де немає підписки на GPT-4.

Попри те, що текст генерується загальною версією (без вказівки на наявність GPT-4o), у результаті ми бачимо, що він був згенерований саме GPT-4o.

Фото: Як отримати доступ до GPT-4o і чи можна це зробити безкоштовно

Зауваги до використання

Зараз розгортання нової моделі проходить поступово у вебверсії програми GPT, а також у десктопних та мобільних застосунках.

Користувачі на iOS або Android можуть ще не бачити GPT-4o, а новий десктопний застосунок для Mac ще у розробці. Тож якщо у вас поки немає доступу до оновлення — варто упевнитися, що оновили свої застосунки та почекати, доки модель оновиться самостійно.

Для тих, хто має підписку на ChatGPT, оновлена версія розгортається швидше і ви можете отримати до неї доступ так само, натиснувши на зірочку зверху. Окрім того, якщо ви згенерували текст за допомогою GPT-4 і вам не сподобався результат, можна натиснути знизу ШІ-відповіді на зірочку і перегенерувати результат.

Фото: Як отримати доступ до GPT-4o безкоштовно

Оновлення GPT-4o — це значне покращення від OpenAI, адже оновлена версія генерує відповіді швидше і надає точніші результати. Часом набагато кращі, ніж генерує платна версія GPT-4. Окрім того, GPT-4o відкриває нові можливості, оскільки може обробляти текст, аудіо та відео в межах однієї моделі.

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого