Зростання продажів вдвічі в умовах високої конкуренції — PPC-просування інтернет-магазину косметики

Зростання продажів вдвічі в умовах високої конкуренції — PPC-просування інтернет-магазину косметики

Сфера діяльності

eCommerce
б’юті-сфера

Період просування у кейсі

жовтень-грудень 2023 року

Інструменти

Performance Max
Shopping Ads (торгові кампанії)
Google Analytics


Просування у бʼюті-сфері — це завжди виклик, адже доводиться конкурувати з лідерами ринку. Експерти Inweb прийняли виклик, знайшли точки росту та завдяки правильній сегментації збільшили кількість покупок удвічі.

Телеграм-канал Медіа Inweb

Про клієнта

Milano Beauty — інтернет-магазин брендової декоративної та доглядової косметики, що працює на ринку з 2020 року. В асортименті магазину можна знайти такі популярні бренди косметики, як Rituals, Kiko Milano, Victoria’s Secret, Bilou тощо.

Задачі від клієнта

Клієнт звернувся до Inweb з конкретними запитами:

  • збільшити кількість продажів з сайту через канали PPC;
  • наростити трафік та збільшити впізнаваність;
  • утримати частку рекламних витрат каналів на рівні 15%.

Особливості проєкту

Сфера Milano Beauty — складна: по-перше, на бʼюті-ринку висока конкуренція. По-друге, ми стикнулись з блокуванням товарів у Merchant Center. Разом з тим у бʼюті-сфері можна не обмежуватись геолокацією кампанії, щоб не втрачати аудиторію та трафік з різних областей України. 

Сильна сторона клієнта — він завжди швидко та оперативно реагував на наші прохання та завдання, вчасно надавав рекламні креативи, що дозволило нам «навчати» кампанії для коректної роботи.

Стратегія просування

Розпочали роботу з аудиту поточного стану сфери діяльності та рекламного облікового запису. Визначили, що бізнесу притаманна сезонність у період вересень-січень.

Окремо пропрацювали з цільовою аудиторією — зʼясували вікові та гендерні особливості відвідувачів сайту.

Ми розробили індивідуальне рішення структури рекламного акаунту для цього проєкту. У роботі обрали використання двох інструментів — Performance Max і звичайних торгових кампаній з товарним фідом в Google Ads та цільовим ROAS (Return on Ad Spend) для кожної окремої кампанії.

Аби правильно сегментувати аудиторію ми запустили одну рекламну кампанію по всій Україні, крім окупованих районів. Використовували україномовний і російськомовний фіди, оскільки багато запитів українці роблять все ще російською мовою. 

Такий крок дозволив нам отримати потрібну сегментацію, відповідно до якої ми запропонували клієнту виділити окремі кампанії на україномовний та російськомовний фіди.

На цьому етапі ми натрапили на проблему з окремою категорією товарів — адвент-календарі. Цей продукт має сезонний попит протягом новорічних свят, але через ціну та кількість кліків на цей товар витрати в кампаніях виросли, а весь бюджет витрачався лише на рекламу адвент-календарів.

Для того аби оптимізувати бюджет, ми разом з клієнтом вирішили запустити окрему торгову рекламну кампанію на цю категорію товару. 

Це спрацювало і ми отримали такі результати у кампаніях:

Щотижня ми оцінювали ROAS кожної кампанії, змінювали цільовий ROAS та прибирали товари, які витрачали бюджет та не приносили цінності. Дорогі товари або товари, які не приносили продажів, ми додали в окрему рекламну кампанію, контролюючи в ній цільовий CPC для того, аби досягати потрібної частки рекламних витрат.

Результати просування

Ми досягли головного завдання клієнта — збільшили кількість покупок вдвічі та зменшили частку рекламних витрат (ЧРВ) на 21%, перевиконавши KPI та утримуючи її на рівні 10%:

За період роботи з жовтня по грудень 2023 року експерти Inweb збільшили кількість показів на 38%, а переходів — на 41%:

Місяць до початку роботи
Показники кампаній станом на грудень 2023 року

Команда проєкту

  • Олег Дадіжа, Project Manager
  • Олександра Кубіцька, PPC Specialist

Послуги Inweb
Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого