OpenAI розробили ChatGPT Edu для університетів

OpenAI розробили ChatGPT Edu для університетів

Компанія OpenAI випустила ChatGPT Edu — спеціалізовану версію свого ШІ-бота, призначеного для університетів.

ChatGPT Edu використовує найновішу мовну модель OpenAI, GPT-4o, яка вийшла нещодавно та отримала покращення в інтерпретації тексту, кодуванні, математиці та аналізі даних.

Також на основі ChatGPT Edu студенти та викладачі зможуть розробляти власні версії GPT для своїх потреб і ділитися ними з у межах університетів.

OpenAI запевнила, що чати та дані з ChatGPT Edu не будуть використовуватися для навчання її моделей.

Поки незрозуміло як саме OpenAI буде розповсюджувати ChatGPT Edu, якою буде його вартість і чи зможуть до нього отримати доступ студенти самостійно, чи доступ буде повʼязаний з поштою установи.

Попри побоювання щодо академічної доброчесності, університети все частіше використовують генеративний ШІ. Установи Уортона та Колумбійського університету, стали першими, хто почав використовувати ChatGPT Enterprise для академічних цілей.

Студенти програми MBA в Уортоні використовували спеціальний GPT, навчений на матеріалах курсу, для виконання підсумкових завдань з рефлексії.

Джерело: OpenAI

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого