Скарлетт Йоганссон стверджує, що OpenAI незаконно використали її голос для свого помічника Sky (оновлено)

Скарлетт Йоганссон стверджує, що OpenAI незаконно використали її голос для свого помічника Sky (оновлено)

Акторка Скарлетт Йоганссон звинуватила OpenAI у незаконному використанні її голосу для ChatGPT. Наразі використання голосу Sky призупинене.


Оновлено 03.06.2024: дослідники з Університету штату Аризона провели аналіз ШІ-помічника Sky та порівняли голос асистента з приблизно 600 акторками. У результаті експерти заявили, що голос Йоганссон «більш схожий на голос Sky, ніж у 98% інших актрис».

Та у ході досліджень експерти також знайшли схожість з голосами Енн Хетеуей та Кері Рассел, пише The Verge.


Скарлетт Йоганссон у вересні минулого року отримала пропозицію від Сема Альтмана, засновника OpenAI, озвучити їхню систему ChatGPT-4 — стверджує акторка в Engadget. Проте відмовилася від співпраці з особистих причин. Після релізу голосових помічників друзі Йоганссон повідомили, що голосова помічниця Sky звучить дуже схоже до неї.

За два дні до релізу ChatGPT-4o Альтман знову звʼязався з агентом Скарлетт, проте не дочекався відповіді та представив систему без дозволу акторки.

«Голос, про який йдеться, був наданий професійною актрисою і не мав на меті імітувати голос пані Йоганссон», — повідомили в OpenAI.

Вони також згадали про своє зобов’язання не використовувати голоси знаменитостей без дозволу і послалися на міркування конфіденційності, щоб не розголошувати особу акторки, яка озвучила голос.

Після судового позову Скарлетт Йоганссон OpenAI погодилися призупинити використання голосу Sky та опублікували пост про те, як озвучують голосових помічників.

Джерело: TechCrunch

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого