Сім безплатних сервісів, що допоможуть придумати назву для вашого продукту

Студія контенту WordFactory зібрала для вас корисні безплатні сервіси з неймінгу, які відрізняються за функціональністю та рівнем креативності. Ви можете використовувати їх для пошуку назв стартапів, інтернет-магазинів, мобільних застосунків, персональних блогів, окремих продуктів тощо.

Тут же ви можете перевірити доступність доменного імені для майбутнього сайту або навіть намалювати логотип. В кожному сервісі ми ввели однакові ключові слова: «digital agency marketing», і додали скриншот з варіантами назв.

NameSnack

Введіть кілька ключових слів, що стосуються діяльності вашої компанії, виберіть напрям роботи. У відповідь сервіс через кілька секунд запропонує кілька десятків назв — завантажувати їх можна поступово.

Крім того, NameSnack додатково перевіряє доступність домену для кожної назви, щоправда, лише у двох доменних зонах — *.com та *.com.uk. А коли виберете назву, за кілька кліків просто тут можна створити відповідне лого.

Плюси: швидкість, доступність, велика кількість варіантів.

Вартість: безплатний неймінг і перевірка домену.

NameSnack

Zyro

Принцип той самий: ви вводите через кому ключові слова, а сервіс за лічені секунди генерує кілька десятків назв. На цьому ж сайті можна перевірити доступність доменного імені та навіть зареєструвати його з суттєвою знижкою, а також скористатися вбудованим конструктором сайтів, щоб якнайшвидше запустити проєкт у роботу.

Плюси: простий у користуванні, розширений функціонал.

Вартість: безплатний неймінг і перевірка домену.

Zyro

OneClickName

У відповідь на короткий опис вашого бізнесу чи продукту цей сервіс запропонує кілька десятків назв і перевірить домени, а також створить логотип до кожного варіанта. За кілька кліків вам запропонують купити домен, при цьому передати його вашому реєстратору можна пізніше. Також можна завантажити логотип у хорошій якості, який ви надалі зможете використовувати у будь-яких онлайн- та офлайн-промоматеріалах.

Плюси: швидкий і зрозумілий сервіс, креативний підхід до генерації лого.

Вартість: безплатний неймінг, перевірка домену та прев’ю лого.

OneClickName

Namelix

Цей сервіс приваблює можливістю генерувати назви з певною кількістю літер. Насправді це дуже зручно, адже інші сервіси часто пропонують занадто довгі назви, які складно запам’ятати. Ще одна «фішка» Namelix у тому, що ви можете вибрати стилістику назви, наприклад використовувати реальні слова (як Apple), компонувати їх (як FedEx) чи, можливо, вдатися до альтернативного написання (як Lyft). Вибирайте з восьми стильових напрямів або переглядайте всі результати.

Перевірку домену можна підключити опціонально і просто на сайті його придбати. Назви сервіс видає уже з візуальною стилізацією — просто завантажуйте зображення на пристрій (безкоштовно прев’ю чи $25 у PNG-форматі) або переглядайте в конкретних сценаріях — на екрані смартфона, поліграфічній продукції, пакуванні тощо.

Плюси: гнучкі налаштування, широкий функціонал.

Вартість: безплатно тільки неймінг і перевірка домену.

Namelix

ThemeIsle

Специфіка цього сервісу — генерація доменних імен і пошук вільних варіантів. Ідеально для власників блогів та онлайн-магазинів, які прагнуть знайти унікальну назву, що легко запам’ятовується. Це зручно, адже домени перевіряються у різних зонах, зокрема *.com, *.net, *.org, *.blog, *.info. Можна додати фільтр, вказавши максимальну довжину назви та кількість ключових слів, що будуть залучені.

Плюси: вибір довжини назви, велика кількість доменних зон для перевірки.

Вартість: безплатно неймінг і перевірка домену.

ThemeIsle

BusinessNameGenerator (BNG)

Сервіс швидко підбирає кілька назв, релевантних введеним ключовим словам, а також паралельно перевіряє доменні імена на доступність (за замовчуванням *.com, *.co, *.org, *.io, *.net). Просто тут можна придбати доменне ім’я і захистити свою торговельну марку. Під час неймінгу доступний вибір галузі, щоб отримати більш відповідні запиту результати, мови (15+) та стиль роботи ШІ — від «режиму Бога» до альтернативного написання звичних термінів і брендових найменувань.

Плюси: багатомовність, вибір стилів.

Вартість: безплатно неймінг і перевірка домену.

BusinessNameGenerator (BNG)

Panabee

Досить цікавий сервіс, який усього з двох ключових слів здатний створити велику кількість креативних назв. Перевіряються не тільки доменні імена, а й назви застосунків, блогів, профілів у соцмережах. Panabee пропонує величезну кількість синонімічних назв і надає можливість перевірити співзвучність у назвах, в яких замінено чи переставлено літери. В окремій вкладці можна перевірити, чи є вільним домен для вибраної назви.

Плюси: дружній інтерфейс, розширений функціонал.

Вартість: безплатно неймінг і перевірка домену.

Panabee

Неймінг-сервісів насправді набагато більше, ніж ми згадали в цій статті. Тестуйте кілька з них, перш ніж вибрати той, що повністю вас влаштує. Можливо, якийсь із них наштовхне вас на ідеальну назву або запропонує той самий варіант.