12 розширень Chrome для продуктивної роботи онлайн-маркетолога

Зручно облаштоване робоче місце — запорука продуктивного робочого дня. Для інтернет-маркетолога цим робочим місцем є браузер, який теж можна з користю налаштувати під свої потреби за допомогою розширень.

В одній з минулих статей ми розповіли, як боти Telegram допоможуть вам не встановлювати надмірну кількість додатків на мобільний телефон. У цій — ви дізнаєтеся, як взяти всю користь з розширень Google Chrome.

Нижче — список з 12 розширень, які успішно пройшли випробування в робочій рутині.

TimeStats

Якщо вас постійно переслідує відчуття нестачі часу на важливі справи, відстежити витрачений в браузері час допоможе розширення TimeStats. Скористайтеся ним, щоб дізнатися процентне співвідношення часу, проведеного на тому чи іншому сайті – за сьогодні, вчора, останній тиждень, а також безліч іншої докладної статистики.

Для коректної роботи з українськими доменами третього рівня в налаштуваннях потрібно в список сайтів додати “com.ua”.

Розширення TimeStats для Chrome

Simple Pomodoro

Якщо ви знайомі та користуєтеся технікою Pomodoro, розширення допоможе вам встановити таймер прямо в браузері. Крім класичних 25 хвилин, можна також поставити таймер на 5, 10 і 15 хвилин.

Розширення Simple Pomodoro для Chrome

Checker Plus for Gmail

Must-have розширення для швидкої та зручної роботи з поштою. Безліч налаштувань, підтримка декількох акаунтів, гнучке налаштування повідомлень.

Розширення Checker Plus для Chrome

Rapportive

Розширення додає в інтерфейс Gmail інформацію про акаунти ваших контактів в соцмережах, а також інформацію про посади в LinkedIn.

Розширення Rapportive для Chrome

Trello

Спростіть роботу з сервісом Trello. Швидка можливість додати картку в потрібну дошку, а також прикріпити до неї посилання на поточну веб-сторінку.

Расширение Trello для Chrome

Google Dictionary

Подвійний клік на будь-яке невідоме слову на веб-сторінці (або виділення фрази та клік по іконці розширення) покаже миттєвий переклад на обрану в налаштуваннях мову. Позбавляє від необхідності кожного разу відкривати нову вкладку з Google Translate.

Під час кліку на слово мовою, що збігається в настройках – виводить словникове визначення терміна (наводить правильне визначення через раз, але часом буває корисним).

Розширення Google Dictionary для Chrome

URL Shortener

Швидко скорочуйте URL поточної веб-сторінки, або зробіть це з будь-яким посиланням на сторінці за допомогою контекстного меню.

Розширення URL Shortener для Chrome

NoFollow

Розширення візуально виділяє на веб-сторінці всі посилання з тегом NoFollow.

ColorZilla

Допоможе швидко дізнатися колірний код будь-якого елементу веб-сторінки. Також показує корисну супровідну інформацію: розміри елемента, на який наведено курсор, його DOM-селектор, зберігає в історію все раніше обрані кольори, і ще багато корисних для веб-дизайнера фішок.

Розширення ColorZilla для Chrome

What Font

Ще одне розширення, що знімає головний біль дизайнера, який хоче швидко дізнатися назву шрифту на сторінці. Зробити це можна і через перегляд вихідного коду, але набагато простіше – клікнути на кнопку розширення.

OneTab

Допоможе в боротьбі з нестачею оперативної пам’яті, що виникає внаслідок відкриття безлічі вкладок одночасно. За кліку на іконку OneTab всі вони перетворюються в одну вкладку, що містить посилання на інші.

Расширение OneTab для Chrome

Extensity

Швидше за все, після цієї статті набір розширень в вашому браузері порядно зросте. Можливо, більшість з них не потрібні вам постійно, але можуть знадобитися в певний момент. При цьому лізти в меню розширень Chrome, щоб включити потрібне, не завжди є час або бажання.

Extensity формує все розширення в зручний перелік, де можна кліком включити / відключити потрібне розширення. Також ви можете сформувати контекстні групи розширень і перемикатися між ними.

Розширення Extensity для Chrome

SendPulse

Безплатне розширення для Chrome від SendPulse дозволяє зберегти вподобаний лист з пошти Gmail у форматі PDF, PNG або HTML. Можна зберігати повнорозмірні скріншоти розсилок (зберігається весь лист повністю) або email шаблони у форматі HTML.

Також можна зберегти лист як шаблон прямо в сервіс SendPulse з можливістю редагувати його і потім використовувати у розсилках.

Розширення для Chrome від SendPulse

Висновок

На робочому комп’ютері браузер грає роль агрегатора корисних сервісів – саме в ньому ми проводимо більшу частину часу, а для онлайн-маркетологів це основний робочий інструмент.

Інтернет-магазин Chrome володіє величезною екосистемою розширень і додатків. Важливо з цього різноманіття знайти потрібне, корисне і зручне розширення. У добірці вище – розширення для обліку часу, зручної роботи з веб-сервісами та спрощення рутинних завдань.

Якщо не знайшли в цьому переліку улюблене розширення, яким користуєтеся — поділіться в коментарях!