50 корисних Telegram-каналів: маркетинг, дизайн, карʼєра, бізнес та війна

50 корисних Telegram-каналів: маркетинг, дизайн, карʼєра, бізнес та війна

Ми зібрали найкращі та найбільш корисні телеграм-канали для тих, хто просуває бізнес в інтернеті і тримає руку на пульсі подій. Підписуйтесь на корисне і додавайте цю статтю в закладки.

Digital, маркетинг і PR

Маркетинг UA — кейси, новини реклама та інсайди: усе це сконцентровано тут.

Kukurudza SMM — канал для SMM-ників та контент-маркетологів. Команда Kukurudza діляться власними знаннями, спостереження та ідеями.

Телеграм-канал Kukurudza SMM

Digital masons — авторський канал про digital-маркетинг та комунікації в Україні. А також на каналі знайдете вакансії у сфері digital.

Затишний маркетинг 🇺🇦 — це канал маркетологині з України, яка будує маркетингову агенцію, працює на міжнародному ринку. Тут знайдете багато цікавих вакансій, посилання на корисні заходи, матеріали та підбірки сервісів, що можуть знадобитися маркетологу.

Телеграм-канал Затишний маркетинг

Segeda про маркетинг, SMM та Instagram — канал Жені Сегеди, маркетологині з 8-річним досвідом. Тренди, тенденції, практичні рекомендації та підказки бізнесу — тут багато чого цікавого від спеціалістки.

Телеграм-канал Segeda

Діджитальня — новини, кейси та факапи бізнесу, гумор, поради. Курси, конференції та події зі сфери маркетингу в Україні та багато іншого.

Все про SMM | STORIES | INST — авторський канал Алли Малишко про генерацію ідей для контенту в різних соцмережах (TikTok, Instagram, Pinterest, Telegram). А також про контент-маркетинг, адаптацію трендів, оновлення платформ та цікавий досвід від інших креаторів.

Телеграм-канал Все про SMM | STORIES | INST

Дизайн

interfaces.prjctr — діскавері-канал від факультету дизайну інтерфейсів у Projector Institute. Тут немає нічого зайвого, лише те, що ви надішлете інтерфейс-гікам та собі у збережені.

Телеграм-канал interfaces.prjctr

Creativeness — тут знайдете найактуальніші рішення для комерційних та особистих Instagram акаунтів: ідеї вдалого ситуативного маркетингу, механіки, що підіймають охоплення, та приклади донесення цінностей бренду через візуал.

Telegraf.Design — українське медіа про дизайн, креативні та тех.індустрії. Новини, інтерв’ю, колонки, кейси. 

референс є — канал, де ви знайдете референс на будь-який випадок життя: від креативних зйомок до рекламних креативів.

Телеграм-канал референс є

Дизайн-Борщ — авторський дизайн-канал Олександри Корчевскі, яка «ситно пише про дизайн українською».

Проста Figma • Behance • Dribbble — тут знайдете усе про Figma: корисні плагіни, добірні гайди, трендові шрифти та референси.

Референс — ком’юніті для крутих дизайнерок, дизайнерів і диджитал-спеціалістів. Тут знайдете референси для таргетованої реклами для будь-якого бізнесу.

Телеграм-канал Референс

Карʼєра

Goodjob — канал з кар’єрними та освітніми можливостями для українців, який співпрацює з найбільшими українськими та світовими компаніями.

Телеграм-канал goodjob

Крезюме Вакансії — вакансії в креативних індустріях.

Happy Monday — платформа з розвитку карʼєри, де зустрічаються сучасні й інноваційні компанії та свідомі мотивовані кандидати.

Є контакт — один із найбільших телеграм-каналів для пошуку та розміщення вакансій зі сфери digital, маркетингу та креативу, який створила Даша Андреєва.

Телеграм-канал Є контакт

CASES: Jobs — вакансії в галузі креативних індустрій та IT.

CATWORK | Віддалена робота | Вакансії — віддалені вакансії та стажування для маркетологів, менеджерів, рекрутерів та асистентів.

Ad Good as Hell ✨ SMM PR Marketing Вакансії — вакансії, рекламні кейси, курси, конференції, новини зі світу маркетингу.

Книги та кіно

Книгарка Vivat 💚 — про книжкові новинки, дотепні історії із книгарні, акційні добірки і події.

Yakabooks — офіційний канал найбільшої в Україні інтернет-книгарні Yakaboo, де надихають та розповідають про книжки.

Телеграм-канал Yakabooks

КСД — простір книжок, що захоплюють. Офіційний телеграм-канал видавництва Клуб Сімейного Дозвілля. 

А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА — офіційний канал видавництва, де знайдете книжкові новини, натхненні цитати та вірші.

📚 Непозбувний книгочитун — авторський канал Тетяни Гонченко, де ви знайдете рецензії, дізнаєтесь літературні новини та почитаєте роздуми авторки.

Загін Кіноманів — проєкт Віталія Гордієнка про кіно і український культурний простір.

А ще у них є крутий YouTube-канал, де кожне відео насичене реальним змістом. Радимо до перегляду документальне відео-есе про Івасюка.

Бізнес

Мінцифра — офіційний телеграм-канал Міністерства цифрової трансформації України, де ви дізнаєтесь усі новини диджиталізації та цифровізації нашої держави. 

Артем Бородатюк — авторський канал засновника 24 компаній Netpeak Group. Пише про бізнес, а також про все, що вражає і змінює світ.

Андрій Чумаченко — авторський канал співзасновника агенції Netpeak. На каналі — рефлексія та кейси про маркетинг, бізнес, керування людьми, собою та агентством.

А ще Андрій веде класний YouTube-подкаст «Це по роботі».

ОГо! — канал співзасновника monobank, Олега Гороховського. Тут не тільки новини банку, а й особисті роздуми автора, звичайно ж експерименти з ChatGPT, збори на ЗСУ та рефлексії на бізнесові теми.

Оля Пачесна та доказовий менеджмент — авторський телеграм-канал партнера агенції Netpeak про менеджмент з погляду здорового глузду та наявних доказів.

Dubilet — канал співзасновника monobank, koto, smartass, Checkbox, Finmap, Dobrozem. Яскравий приклад сучасного українського бізнесмена з розумінням соціальної відповідальності.

Економіка та фінанси

Мінфін — український канал про фінанси та  інвестиції. Розповідають, куди вкласти гроші, що буде з курсом долара, стежать за цінами на нерухомість та депозитними ставками. 

Forbes Ukraine — телеграм-канал українську журналу Forbes, де не лише про економіку, але й про бізнес, інвестиції, технології, підприємництво, лідерство та спосіб життя.

Бізнич | Фінанси | Бізнес — відверто про фінанси, економіку та інвестиції. 

Останній Капіталіст — канал, де «кують українське економічне диво».

Медіа

Куди ж без нашого телеграм-каналу — Inweb | Стрибай у digital — чесно про digital-маркетинг. Ділимось новинами, кейсами, трендами та дослідженнями.

AIN — популярний український онлайн-журнал про ІТ-бізнес, стартапи, технології та підприємництво.

Телеграм-канал AIN

Vector — ненудне медіа про креативну економіку. Роблять бізнес попкультурою.

MMR — новини, колонки-думки, аналітика та лонгріди про маркетинг, рекламу, комунікації, digital і креатив.

dev.ua | IT України — українське IT-медіа про життя айті ком’юніті, бізнес, інновації, IT-освіту, GameDev.

Війна

Zelenskiy / Official — офіційний канал Президента України Володимира Зеленського, де ви зможете дізнатись про всі найголовніші події.

STERNENKO — авторський канал активіста та волонтера Сергія Стерненка: останні новини, збори та багато іншого.

Лачен пише — канал відомого блогера і волонтера Ігоря Лаченкова. Тут же він проводить свої мегарезультативні збори на допомогу ЗСУ. Багато інформації подається без оцінки, але іноді можна зустріти гострий коментар до новин про нашого ворога.

Новинач — новини України та світу крізь призму іронії.

Телеграм-канал Новинач

Телебачення Торонто — незалежна транснаціональна мультимедійна корпорація. У каналі — оперативна інформація про напад рф на Україну.

ҐРУНТ — медіа, що допомагає українцям реалізувати право на якісну, швидку та достовірну інформацію.

Bihus.Info — канал «банди антикорупційників», що знімають журналістські розслідування, репортажі з фронту та підтримують військо.

А ще Bihus мають власний YouTube-канал. Радимо до перегляду репортаж з Антонівки — селища поблизу Херсону.

DeepStateUA — канал ґрунтовної аналітики, де влучно та змістовно розповідають про події в Україні та світі. Саме вони розробили проєкт DeepStateMAP.


Сподіваємось, наша добірка була корисною і ви змогли знайти для себе нові та цікаві Telegram-канали. Радимо також прочитати про 17 функцій з нещодавнього оновлення Telegram.

Про автора

Валерія Трофімчук
Валерія Трофімчук
, Deputy Head of Content
Inweb
Гнучка та багатозадачна перфекціоністка. Права рука головного редактора Медіа Inweb та SMM-менеджер агенції. У диджиталі вже понад 5 років та починала з контент-менеджменту.
Більше цікавого