17 нових функцій з квітневого оновлення Telegram

Цього місяця у Telegram вийшло оновлення, яке додало понад 17 цікавих функцій, які можуть стати корисними для читачів. Ми зібрали усі 17 функцій та пояснимо, як вони допоможуть покращити взаємодію із месенджером.

Що нового у квітневому оновленні Telegram:

  1. Зʼявилася вкладка відстежуваних каналів у пошуку. У ній ви можете переглянути список схожих каналів, щоб знайти для себе нові цікаві блоги схожих тематик. Мінус вкладки у тому, що у ній рекомендовані канали сортуються лише за тематикою, тобто, якщо підписані на канал оголошень певного міста, зможете побачити схожі канали інших міст.
    Що нового у квітневому оновленні Telegram:
  2. Зʼявився розділ власного профілю. Перейшовши до налаштувань, знайдете новий розділ «Мій профіль». У ньому можна проглянути свій профіль таким, як його бачать користувачі й вносити певні зміни. Також можна прикріпити до свого профілю до 3 історій.
    17 нових функцій з квітневого оновлення Telegram
  3. Можна додати свій день народження та відстежувати дні народження своїх контактів, дарувати подарунки. Корисна функція, якщо постійно забуваєте про день народження рідних і колег, адже тепер Telegram нагадає вам про дату та запропонує привітати підпискою Telegram Premium.
  4. У своєму профілі можна закріпити канал, якщо ви його власник. До профілю буде прикріплено останнє повідомлення з каналу та детальний його перегляд.
  5. Прикріплені колекційні предмети. Власники колекційних імен можуть привʼязувати їх до свого Telegram-профілю або каналів. При натисканні на ці імена в профілі відображається додаткова інформація, така як дата покупки та ціна.
  6. Мітки без терміну дії. Тепер є можливість ділитися своїм розташуванням на невизначений час, за допомогою міток. Це дозволить друзям і родині відстежувати ваше пересування до тих пір, поки ви самі не вирішите прибрати мітку.
  7. Сповіщення про реакції. Telegram додав нові налаштування для сповіщень про реакції на повідомлення та історії. Тепер можна завжди бути в курсі реакцій.
  8. Зʼявилися фото профілю при пересиланні повідомлення. Є можливість обмежити цю функцію, або встановити одне публічне фото для всіх.
    Зʼявилися фото профілю при пересиланні повідомлення
  9. Для Premium користувачів зʼявилася функція анімованих та персональних emoji в опитуваннях.
  10. Доступ до масової модерації груп. Модератори зможуть виділити кілька повідомлень і зробити декілька дій у групах. Також зʼявилося обмеження дозволів для користувачів, замість їх повного видалення чи блокування.
  11. Покращення у «Недавніх діях» дозволяє переглядати дії у групі за 48 годин. Ця функція отримала покращення інтерфейсу і буде корисною для власників каналів.
  12. Можливість керувати кількістю реакцій. Власники каналів можуть обмежити кількість реакцій, яку можна лишити під постом.
  13. Перегляд реклами для Premium-користувачів. Якщо потрібно проглянути рекламу у каналах, можна увімкнути її.
  14. Анонімний перегляд історій доступний для Premium-користувачів.
    Анонімний перегляд історій доступний для Premium-користувачів
  15. Переглядаючи групи, в яких увімкнено гілки, ви можете потягнути вгору від нижньої частини екрана, щоб перейти до наступної непрочитаної гілки.
  16. У Telegram Desktop зʼявився миттєвий перегляд. Функція дозволяє миттєво проглядати статті, адаптовані під миттєвий перегляд та заощаджує час на перехід до блогів.
  17. Винагороди для власників каналів. Telegram ділиться 50% прибутку від реклами з власниками каналів, у яких її було показано.

Детальніше про всі оновлення можна прочитати у блозі Telegram.

Джерело: Telegram