7 способів як безкоштовно отримати доступ до ChatGPT 4

ChatGPT 4 може слугувати джерелом натхнення, розв’язувати складні задачі та навіть створювати непоганий контент. Щоб скористатися можливостями ChatGPT 4 та зрозуміти, чи варто витрачати $20 на цей інструмент ми підготували 7 способів, як отримати доступ до ChatGPT 4 безкоштовно.

У чому відмінність GPT-4 від GPT-3.5

У чому відмінність GPT-4 від GPT-3.5

Щоб зрозуміти, чому доступ до GPT-4 вартує $20, а доступ до бота з GPT-3.5 безкоштовний, важливо поглянути на відмінності між GPT-4 і його попередником. Ми зібрали 5 найглобальніших відмінностей, проте технічно їх набагато більше. З усіма можна ознайомитися на офіційному сайті OpenAI.

  • Точність відповідей: GPT-4 значно покращив точність своїх відповідей. Якщо розглядати запитання з нюансами або ті, що вимагають глибокого аналізу, GPT-4 демонструє здатність враховувати більше факторів.
  • Розгортання GPTs: у Chat GPT-4 зʼявилася колекція плагінів, які покращують генерацію ШІ-контенту за певним спрямуванням. GPTs розробляються сторонніми розробниками, а також самими OpenAi. Вони використовуються як плагіни та можуть покращити написання текстів, допомогти створити слоган чи написати промпт для Midjourney.
  • Обсяг знань: оновлена версія має більшу базу знань, порівняно з GPT-3.5. Завдяки чому вона може надавати інформацію після 2021 року, коли попередня версія мала обмеження по знаннях і містила інформацію лише до 2021 року.
  • Мультимовність: оновлений GPT-4 отримав покращення у розумінні та генерації текстів на різних мовах, включно з українською. Це робить його кращим варіантом для використання у міжнародних проєктах.
  • Зменшення помилок: завдяки покращенням у точності та розширенню бази знань, GPT-4 зменшує кількість помилок у своїх відповідях. Це помітно у випадках, коли відповіді потребують залучення специфічних даних.

Ці відмінності роблять GPT-4 універсальним інструментом, який можна використовувати для написання новин, генерації ідей, створення зображень та оптимізації робочих процесів.

Як безкоштовно скористатися GPT-4

Як безкоштовно скористатися GPT-4

Найкращим способом отримати доступ до GPT-4 є оформлення офіційної підписки. На сьогодні вартість підписки складає приблизно 780 грн за поточним курсом. Однак ви отримуєте всі переваги сервісу на місяць і підписку можна скасувати у будь-який час.

Та якщо хочете випробувати сервіс одноразово чи не впевнені у тому, що він підійде для оптимізації робочих завдань, можна скористатися проміжними сервісами. Вони дають обмежений доступ до GPT-4, проте є безкоштовними. Нижче ми зібрали 7 таких сервісів.

Спосіб перший — зіграти у гру з ChatGPT 4

Спосіб перший — зіграти у гру з ChatGPT 4

Якщо ви — фанат D&D та настільних ігор, спробуйте можливості ШІ у рольовій грі в AI Dungeon. Безкоштовна версія доволі примітивна, але генерує цікаву історію, у якій можна обрати свого персонажа та розвивати унікальний сюжет, створений GPT. Для старту, необхідно вказати своє імʼя, стиль гри, казкову расу та почати взаємодіяти з сюжетом.

Гра відбувається англійською мовою, тож це непоганий шанс випробувати свої вміння. Хоча ШІ розуміє відповіді українською. У вас є обмеження у 100 зарядів енергії, щоб написати свою історію. Для розваги на вечір — це цікава альтернатива соцмережам. Цікаво, що тут можна запросити до сюжету інших гравців, щоб створити свою історію.

Примітка: AI Dungeon запустили у 2019 році, гра працювала на GPT 2, потім її оновили до GPT 3, у 2024 році вона отримала GPT 4 Turbo.

Спосіб другий — випробувати ChatGPT 4 безкоштовно з Copilot

Спосіб другий — випробувати ChatGPT 4 безкоштовно з Copilot

ChatGPT 4 у доступний в інструменті Copilot, тому можна використовувати цей інструмент для отримання відповідей на різноманітні запитання. Особливістю його є те, що Copilot надасть точні відповіді з посиланнями на джерела. Тому, якщо необхідно отримати відповідь на академічне запитання, це один з найкращих варіантів.

Як отримати доступ до ChatGPT 4 з Copilot:

  1. Перейдіть до Copilot, увійдіть в акаунт.
  2. Перемкніть перемикач на «Креативніше».
  3. Почніть діалог з ChatGPT 4 прямо у пошуковій системі.

Рекомендуємо увійти у свій профіль Microsoft, щоб мати змогу зберігати історію чатів. Також, якщо увійти до профілю, можна згенерувати пісні та картинки.

Третій спосіб — скористатися Hugging Face

7 способів як безкоштовно отримати доступ до ChatGPT 4

Hugging Face — це платформа для розробників, де можна знайти десятки готових до використання архітектур нейронних мереж для NLP, таких як BERT, GPT, T5, та інші. Платформа розроблена для того, щоб розробникам та компаніям було простіше інтегрувати мовні моделі у свої проєкти.

Наприклад, якщо потрібно створити чат-бот, що відповідає на запитання користувачів, Hugging Face допоможе знайти та використати модель, яка вже вміє це робити. Щоб розробнику не довелося робити все самостійно.

Як отримати доступ до моделі GPT-4 на Hugging Face:

  1. Створіть акаунт на Hugging Face.
  2. Ознайомтеся з документацією та доступними інструментами.
  3. Перейдіть до розділу «Моделі», впишіть GPT-4.
  4. Скористайтеся готовою моделлю для впровадження у проєкт.

Для звичайного користувача Hugging Face не підійде, тому розгляньте інші варіанти.

Четвертий спосіб — скористайтеся Poe

Щоб отримати доступ до ChatGPT 4 через Poe

Poe — це сервіс, який дозволяє спробувати різні версії ШІ від ChatGPT 4 до Stable Diffusion, Gemini та інших інструментів. У ньому можна створювати тексти, відео, транскрибувати аудіо в текст тощо. Сервіс працює як по підписці, так і безкоштовно, спробувати можливості можна, зареєструвавшись через пошту.

Щоб отримати доступ до ChatGPT 4 через Poe потрібно:

  1. Відкрити сервіс та натиснути «Зареєструватися».
  2. Увійти за допомогою пошти.
  3. Обрати потрібну мовну модель і почати взаємодію.

Пʼятий спосіб — Merlin

Як отримати GPT 4 з Merlin

Merlin — це ще один сервіс, який надає можливість отримати доступ до багатьох ШІ в одному місці. Перевага Merlin у тому, що він має застосунки для AppStore та Google Play, а також розширення для Chrome, тому його можна одразу інтегрувати у свій браузер і розпочати роботу. У сервісу є безкоштовний випробувальний період, який дозволяє скористатися ChatGPT 4, Claude та іншими ШІ для задач.

Як отримати GPT 4 з Merlin:

  1. Перейдіть на сайт сервісу — завантажте розширення у браузер, або просто зареєструйтеся.
  2. Відкрийте чат з Merlin.
  3. Оберіть ChatGPT 4 та введіть свій запит.

У Merlin також є персонажі, як от Barbie чи Oppenheimer, Ted Lasso. З ними можна поспілкуватися у боті. Також, інтегруючи Merlin в Chrome, ви зможете отримувати швидкі відповіді для свого запиту.

Шостий спосіб — Perplexity

Як отримати доступ до ChatGPT 4 з perplexity

Perplexity — це нова пошукова система з ШІ, яка надає точні відповіді на запитання. Пошукова система схожа на Gemini, проте вона використовує ChatGPT 3.5 за замовчанням. Однак ви можете перемкнутися на ChatGPT 4, зареєструвавшись у системі.

Як отримати доступ до ChatGPT 4 з Perplexity:

  1. Перейдіть на сайт perplexity та зареєструйтеся.
  2. Скористайтеся перемикачем Pro Search, для того, щоб отримати доступ до ChatGPT 4.
  3. Введіть свій запит та натисніть Enter.

Спосіб сьомий — Gemini

Використовуйте штучний інтелект з розумом

Gemini не те щоб надає безплатний доступ до ChatGPT 4, проте цей інструмент є альтернативою сервісу Open AI від Google. Інструмент Gemini має доступ до інтернету, у нього можна завантажувати фото для аналізу, запитувати конкретні запитання, однак з генерацією тексту, особливо довгого, він має проблеми. Тому радимо використовувати Gemini для коротких відповідей і підсумовування.

Як скористатися Gemini:

  1. Перейдіть на сайт Gemini.
  2. За потреби зареєструйтеся, щоб зберігати історію.
  3. Введіть свій запит та натисніть Enter.

Резервний спосіб — скористатися Forefront AI

Спосіб перший — скористатися Forefront AI

Forefront AI — це платформа, яка надає доступ до GPT-4 із багатьма додатковими можливостями:

  • Генерування зображення на основі текстових описів.
  • Можливість обирати різних персонажів для чатів.
  • Доступ до інтернету для генерації відповідей.
  • Можливість збереження та обміну чатами з іншими користувачами.

Як скористатися GPT-4 на Forefront AI:

  1. Відвідайте сайт Forefront AI.
  2. Виберіть чат або створіть новий.
  3. Введіть своє повідомлення та отримайте відповідь від GPT-4.

Окрім GPT-4 у Forefront AI можна скористатися Claude, перемикати нічну та денну тему для зручності. Проте у безкоштовної версії є свої обмеження і ліміти на використання можливостей ШІ. Зверніть увагу, це не безкоштовний спосіб, але тут доступ до ChatGPT 4 коштує $9, що дешевше, ніж в оригінальній підписці.

Використовуйте штучний інтелект з розумом

7 способів як безкоштовно отримати доступ до ChatGPT 4

Штучний інтелект допомагає багато в чому оптимізувати щоденну рутину та швидко отримувати відповіді на запитання, які раніше вимагали детального пошуку в інтернеті. Однак не слід зловживати ШІ для створення контенту, якщо працюєте з SEO, особливо після нещодавнього оновлення. Також радимо ознайомитися з дослідженням, яке показує наскільки точно люди можуть відрізнити контент ШІ від створеного людиною. З нього можна винести корисні інсайти, щоб покращити свій контент та мінімізувати проблеми з ШІ-контентом.