X змінює правила, щоб офіційно дозволити контент для дорослих

X змінює правила, щоб офіційно дозволити контент для дорослих

X (раніше Twitter) вже давно має багато активних спільнот NSFW (Not Safe For Work), і хоча соціальна мережа неофіційно дозволяла людям публікувати контент для дорослих, її правила ніколи і не забороняли, і не дозволяли такий контент. Близько 13% дописів на платформі у 2022 році містили контент для дорослих, згідно зі звітом Reuters, в якому цитуються внутрішні документи компанії.

Not Safe For Work (NSFW) — інтернет-акронім, який використовується для позначення URL-адрес або гіперпосилань, які можуть містити аудіо-, графічні, фото- або відеоматеріали, що містять ненормативну лексику, оголені зображення або інший потенційно неприйнятний вміст.

Та відтепер X додала пункти до своїх правил, офіційно дозволивши користувачам розміщувати на платформі контент для дорослих, щоправда, з кількома умовами:

  • користувачі зможуть публікувати контент для дорослих за умови, що він буде чітко позначений як такий;
  • правила також поширюються на відео та зображення, створені штучним інтелектом.

Зміна правил не є несподіванкою, оскільки X під керівництвом Ілона Маска вже експериментував з офіційним розміщенням контенту для дорослих у спільнотах NSFW.

«Ми вважаємо, що користувачі повинні мати можливість створювати, поширювати і споживати матеріали, пов’язані з сексуальною тематикою, якщо вони виробляються і поширюються за згодою. Сексуальне вираження, візуальне чи письмове, може бути законною формою художнього самовираження», — йдеться на сторінці X, присвяченій політиці щодо контенту для дорослих.

Правила X щодо насильницького контенту також мають схожі вказівки, але X стверджує, що контент не повинен бути «таким, що зображує сексуальне насильство». Платформа продовжує забороняти контент, який пропагує насильство.

X ніколи не забороняла контент для дорослих, адже дозволяла користувачам позначати свої дописи як такі, що містять чутливі матеріали. Але нові положення можуть дозволити екс-Twitter створювати сервіси навколо контенту для дорослих — наприклад, розробити конкурента OnlyFans, щоб збільшити свої доходи.

Нагадуємо, що раніше Ілон Маск подавав апеляцію на рішення Верховного суду США щодо узгодження своїх твітів.

Джерело: TechCranch

Про автора

Валерія Трофімчук
Валерія Трофімчук
, Deputy Head of Content
Inweb
Гнучка та багатозадачна перфекціоністка. Права рука головного редактора Медіа Inweb та SMM-менеджер агенції. У диджиталі вже понад 5 років та починала з контент-менеджменту.
Більше цікавого