Апеляція Ілона Маска не пройшла: бізнесмен узгоджуватиме свої твіти перед публікацією

Апеляція Ілона Маска не пройшла: бізнесмен узгоджуватиме свої твіти перед публікацією Верховний суд США відхилив апеляцію Ілона Маска про скасування попереднього узгодження твітів.

У 2018 році Ілон написав низку твітів про Tesla, які вводили в оману. Після тиску він мусив укласти угоду з Комісією з цінних паперів і бірж (SEC). За угодою, Маск повинен схвалювати свої твіти про Tesla з юристом та заплатити 20 мільйонів доларів.

Згодом Маск придбав Twitter і перейменував його на X. Після цього вирішив оскаржити рішення про наглядача твітів. Проте Федеральний апеляційний суд США та Верховний суд відхилили позов.

Команда юристів Маска стверджувала, що вимога про попереднє схвалення порушує його права, передбачені Першою поправкою до Конституції. Однак, Верховний суд вирішив не переглядати справу, тим самим підтвердивши, що Маск повинен і надалі перевіряти свої твіти перед публікацією.

Джерело: Engadet

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого