ШІ-боти OpenAI, Anthropic і Perplexity вийшли з ладу: що сталося

ШІ-боти OpenAI, Anthropic і Perplexity вийшли з ладу: що сталося

Боти OpenAI, Anthropic і Perplexity зазнали масштабного збою у вівторок вранці. О першій годині ранку за київським часом ChatGPT вийшов з ладу, після чого проблеми почали спостерігатися у Claude та Perplexity, хоча їх вдалося швидше вирішити.

Google Gemini продовжував працювати, хоча деякі користувачі повідомляли про короткочасні збої.

Під час збою на головній сторінці ChatGPT було неможливо надсилати повідомлення боту. Збій почався о 17:33 за київським часом і тривав до 20:17.

Фото: ШІ-боти OpenAI, Anthropic і Perplexity вийшли з ладу: що сталося

Claude показував повідомлення про помилку:

«Виникла помилка в компонентах сервера. Конкретне повідомлення не відображається в продукційних збірках для уникнення витоку чутливих даних.»
Фото: ШІ-боти OpenAI, Anthropic і Perplexity вийшли з ладу: що сталося

Сайт пропонував спробувати знову. Бот відновив роботу близько 19:10 за київським часом.

Perplexity також видавав повідомлення про перевантаження: «Ми скоро повернемося» та «Ми отримуємо багато запитань зараз і досягли нашої пропускної здатності. Будь ласка, поверніться пізніше.»

Фото: ШІ-боти OpenAI, Anthropic і Perplexity вийшли з ладу: що сталося

Робота сайту відновилася приблизно в той самий час, що і Claude, але він періодично виходив з ладу.

Одночасний збій трьох основних ШІ-ботів може свідчити про проблему з інфраструктурою або загальний збій, подібний до тих, які трапляються на кількох соціальних мережах одночасно. Можливо також, що проблеми Claude та Perplexity були викликані надмірним трафіком через збій ChatGPT.

Збої у роботі штучного інтелекту не є єдиними проблемами, що відбуваються зараз. Forbes також повідомляє про спам-атаку на TikTok, яка вразила вибрані облікові записи знаменитостей Періс Хілтон та акаунт CNN.

Джерело: TechCrunch

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого