NVIDIA розробили ШІ-помічника для геймерів

NVIDIA розробили ШІ-помічника для геймерів

NVIDIA представила нову функцію штучного інтелекту, спрямовану на покращення процесу гри. Нещодавно компанія продемонструвала демоверсію G-Assist, бота зі штучним інтелектом на базі GeForce, створеного, щоб допомогти оптимізувати систему ПК для продуктивної гри та забезпечити підказками.

Фото: NVIDIA розробили ШІ-помічника для геймерів

У демонстраційному ролику з грою ARK: Survival Ascended NVIDIA продемонструвала, як бот може відповідати на ігрові запити, наприклад, визначати необхідну зброю в грі та знаходити матеріали для крафтингу. G-Assist порадив гравцям створити спис і надав детальну інформацію про збір дерева, кременю та волокна.

Деякі геймери можуть вважати використання бота формою шахрайства, проте можливості G-Assist на цьому не завершуються.

ШІ може оптимізувати налаштування ПК для різних високопродуктивних ігор, як Cyberpunk 2077, пропонуючи найвищу якість графіки та системні налаштування для збільшення частоти оновлення 4K монітора з 60 Гц до 144 Гц.

Цікаво, що раніше NVIDIA використала назву G-Assist для жарту на перше квітня 2017 року, коли ШІ грав у ігри в режимі «Ghostplay», поки гравець займався іншими справами. Асистент G-Assist не пропонує такої функції, але спрощує оптимізацію системи для геймерів.

Наразі NVIDIA запрошує розробників на тестування проєкту.

Джерело: Engadget

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого