Маск погрожує заборонити пристрої Apple через інтеграцію OpenAI

Маск погрожує заборонити пристрої Apple через інтеграцію OpenAI

Ілон Маск заявив, що заборонить використання пристроїв Apple у своїх компаніях, якщо компанія інтегрує ChatGPT в операційні системи Apple. Як причину Маск назвав значні проблеми з безпекою.

Ця заява з’явилася після презентації WWDC 2024, на якій Apple повідомила про розгортання співпраці з OpenAI для оновлень macOS Sequoia, iOS 18 та iPadOS 18.

Хоча Маск був одним із засновників OpenAI, він розійшовся з організацією, висловивши занепокоєння швидким розвитком технології ШІ. Він також розробляє власну ШІ-альтернативу ChatGPT.

«Якщо Apple інтегрує OpenAI на рівні операційної системи, то пристрої Apple будуть заборонені в моїх компаніях», — написав Маск у соціальній мережі X, якою він володіє. «Це неприйнятне порушення безпеки».

Маск керує кількома великими компаніями, включаючи Tesla Inc. і Space Exploration Technologies Corp. (SpaceX). Він також заснував xAI, стартап зі штучного інтелекту з чат-ботом, на ім’я Grok.

На презентації Apple підкреслили, що контролюють безпеку даних та що всі запити, зроблені з iPhone, Mac чи iPad через Apple Apple Intelligence будуть конфіденційними. Розробники підкреслили, що ні Apple, ні сторонні компанії не матимуть доступу до запитів. Тому для функціонування ШІ на iPhone, Mac чи iPad і потрібен процесор Apple Silicone.

Apple ніяк не прокоментувала заяву Маска.

Джерело: Bloomberg

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого