YouTube запровадив вікові обмеження на відео зі зброєю

YouTube запровадив вікові обмеження на відео зі зброєю

YouTube вніс зміни до своєї політики, додавши вікові обмеження щодо перегляду відео з вогнепальною зброєю для неповнолітніх.

Починаючи з 18 червня, контент із саморобною та автоматичною вогнепальною зброєю буде недоступний для глядачів молодше 18 років, а інструкції зі зняття запобіжників будуть заборонені для всіх користувачів.

На сторінці YouTube, присвяченій політиці щодо вогнепальної зброї, йдеться: «Починаючи з 18 червня 2024 року, певний контент, що демонструє, як знімати запобіжники, буде заборонений. Вміст, що демонструє використання саморобної вогнепальної зброї, автоматичної вогнепальної зброї та певних аксесуарів до неї, буде обмежений за віком».

В електронному листі до Engadget речник YouTube Хав’єр Ернандес пояснив:

«3D-друк став доступнішим, тому ми розширюємо наші обмеження на контент, пов’язаний із саморобною вогнепальною зброєю. Ми регулярно переглядаємо наші правила і консультуємося з зовнішніми експертами, щоб переконатися, що ми проводимо лінію в правильному місці».

YouTube уточнив, що ці заборони стосуються реального використання вогнепальної зброї, а не відеоігор, кінокліпів чи іншого художнього контенту.

Винятки можуть бути зроблені для контенту, що становить суспільний інтерес, наприклад, знятий військовими чи поліцією, кадри з новин або відео з зони бойових дій.

Зміна політики відбулася після звіту некомерційної наглядової групи Tech Transparency Project (TTP), яка надала рекомендацію YouTube щодо розміщення контенту, пов’язаного зі зброєю, на дитячих акаунтах.

У експерти TTP створили чотири акаунти, два з яких видавали себе за дев’ятирічних хлопчиків, а два — за 14-річних, щоб спостерігати за рекомендаціями, які з’являлися після перегляду відео про ігри. Дослідження показало, що YouTube пропонує відео зі стріляниною в школах, графічні демонстрації пошкоджень від зброї та навчальні посібники з переробки іграшкових пістолетів на автоматичну зброю.

Тож YouTube дослухалися до висновків та запровадили нові обмеження, аби уникнути таких ситуацій.

Джерело: Engadget

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого