ЄС може врахувати доходи SpaceX та інших компаній Маска для штрафів X

ЄС може врахувати доходи SpaceX та інших компаній Маска для штрафів X

ЄС попередив компанію X, що при можливих штрафах за порушення Digital Services Act (DSA) може врахувати доходи не лише від самої соціальної мережі, але й від інших бізнесів Ілона Маска — SpaceX, Neuralink, xAI та The Boring Company.

Згідно з правилами DSA, Єврокомісія може штрафувати компанії на суму до 6% від їхньої глобальної виручки у разі недотримання вимог щодо модерації контенту. Такий підхід може значно збільшити розмір майбутніх штрафів для X.

Регулятори уважно стежать за розвитком подібних справ у інших країнах, зокрема в Бразилії, де компанії Маска також піддавалися фінансовим санкціям через X.

Це вказує на те, що ЄС обрав схожу тактику для тиску на Маска з метою досягнення дотримання вимог DSA щодо модерації контенту.

У випадку порушення вимог, X матиме можливість оскаржити рішення, але остаточне слово залишається за Єврокомісією.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого