Цікаві анонси з презентації Made by Google 2024

Цікаві анонси з презентації Made by Google 2024

13 серпня відбулась презентація Made by Google. Google анонсував нові пристрої та функції, які зосереджені на впровадженні штучного інтелекту в повсякденне життя користувачів. Ми розповімо про найцікавіші анонси з Made by Google.

Що таке Made by Google 

Made by Google — це щорічна презентація компанії Google, на якій вона представляє свої нові технології та продукцію. Цей захід підкреслює зусилля компанії в забезпеченні зручних інтелектуальних рішень для суспільства та бізнесу.

Цікаві анонси з презентації Made by Google 2024

Цьогоріч компанія Google анонсувала нові пристрої та функцій на основі штучного інтелекту. Ключовими подіями стали представлення лінійки смартфонів Pixel 9, запуск голосового асистента Gemini Live та оновлення певних інших пристроїв. 

Ось детальний огляд анонсів, які представили на презентації Made by Google.

Лінійка Pixel 9: нові можливості та впровадження Gemini AI

Google представив три моделі: Pixel 9, Pixel 9 Pro та Pixel 9 Pro XL. Зокрема, модель Pro XL має найбільший дисплей розміром 6,8 дюйма, а інші моделі мають дисплей 6,3 дюйма. Усі пристрої серії Pixel 9 мають вбудовану систему Gemini AI, яка тепер замінює Google Assistant як основного віртуального помічника. 

Також, Google представив Pixel 9 Pro Fold, другу модель складаного телефону. Порівняно з першою моделлю, цей пристрій має більший 8-дюймовий дисплей, оновлену камеру та тонший корпус. Його ціновий сегмент складає $1799. 

Google запускає Gemini Live для Android

Нова функція Gemini Live дозволяє вести природні розмови зі штучним інтелектом. Поки що вона доступна лише для передплатників Google One AI Premium. Ця технологія має стати конкурентом Advanced Voice Mode від OpenAI. 

«Архітектура генеративної моделі ШІ, яка лежить в основі Gemini Live, має розширену пам’ять. Це дозволяє їй запам’ятовувати, обробляти та аналізувати великі обсяги даних, включаючи багатогодинні розмови», — Кайл Віґерс, експерт зі штучного інтелекту.

Gemini Live дозволяє користувачам обирати один з 10 голосів, розроблених у співпраці з акторами озвучення, що робить спілкування природнішим. Асистент реагує на запити менш ніж за дві секунди. Проте, іноді система генерує помилкові відповіді та може не реагувати на слова користувача.

Нові функції для Pixel Watch 3 та Pixel Buds Pro 2

Pixel Watch 3 тепер доступний у двох розмірах — 41 мм та 45 мм. Моделі отримали яскравіші дисплеї завдяки зменшеним рамкам та нову функцію виявлення втрати пульсу, яка може автоматично викликати екстрені служби в разі критичних станів, таких як зупинка серця. 

Pixel Buds Pro 2 були покращені завдяки вбудованому чипу Tensor A1, що зменшило їх розмір на 27%. Також у навушниках інтегровано Gemini Live, що дозволяє користувачам здійснювати природні мовні команди.

Нові функції від Google: Pixel Studio, Pixel Screenshots та Call Notes

Компанія представила нові функції штучного інтелекту для серії Pixel 9, зокрема можливість генерувати зображення та підсумовувати телефонні розмови. 

Pixel Studio — це новий застосунок, який доступний ексклюзивно для моделей Pixel. Він дозволяє створювати зображення на основі ШІ, використовуючи вбудовані можливості пристрою та хмарну модель Google Imagen 3. Однак, Google обмежив можливості Pixel Studio, не дозволяючи генерацію людських облич.

Pixel Screenshots — функція, яка аналізує вміст скриншотів, включаючи текст, людей та об’єктів, і робить їх доступними для пошуку. Завдяки цьому, користувачі зможуть легко знайти необхідну інформацію серед скриншотів, просто ввівши ключові слова. 

Call Notes — функція, яка доступна для пристроїв серії Pixel 9. З її допомогою користувачі можуть автоматично створювати зведення і транскрипцію розмов після виклику, зберігаючи їх у журналі дзвінків.

Така опція може викликати занепокоєння щодо конфіденційності, але Google запевняє, що Call Notes працює виключно на пристрої та сповіщає всіх учасників дзвінка про запис. 

Nest, Google TV та Weather

Слід відзначити оновлений Nest Learning Thermostat, який набув великого оновлення вперше за дев’ять років. Тепер новий термостат використовує Gemini AI для забезпечення більш природної взаємодії з користувачем через Google Assistant. 

Google представив новий Google TV Streamer, що замінює Chromecast. Цей пристрій виконує функції смартхаба для дому, підтримуючи взаємодію з пристроями Google Home та Matter. 

Також, новинкою є Pixel Weather — власний застосунок Google для прогнозу погоди. Додаток надає користувачам можливість налаштовувати інтерфейс та отримувати кастомізовані прогнози завдяки штучному інтелекту.

Презентація Made by Google 2024 продемонструвала, що Google активно впроваджує штучний інтелект у свої пристрої та робить їх більш зручними для користувачів. Цим компанія підтверджує свою конкурентоспроможність на ринку: вона продовжує змагатися з іншими техногігантами, пропонуючи інноваційні рішення для повсякденного життя.

Раніше, ми писали, що дату презентації змістили на два місяці, але компанія Google не надала пояснень щодо цих змін.

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого