Тім Брукс, розробник Sora OpenAI, перейшов до Google DeepMind

Тім Брукс, розробник Sora OpenAI, перейшов до Google DeepMind

Тім Брукс, один із розробників відеогенератора Sora OpenAI, оголосив про свій перехід до Google DeepMind. Він працюватиме над технологіями генерації відео та симуляції світів, які DeepMind прагне реалізувати через нові інструменти, такі як нещодавно презентований Genie.

Sora, відеогенератор, над яким Брукс працював у OpenAI, досі не вийшов на ринок, оскільки натрапив на технічні труднощі. Зокрема, час обробки одного хвилинного відео в оригінальній версії проєкту складав понад 10 хвилин, що значно поступається конкурентам на ринку.

DeepMind вже розробляє власну модель відеогенерації під назвою Veo, яку планують впровадити на платформу YouTube Shorts для створення коротких кліпів і фонових відео. Брукс буде працювати над подібними рішеннями в межах Google DeepMind, що може значно пришвидшити розвиток цих технологій.

Перехід Брукса — частина хвилі відставок в OpenAI. Раніше свої позиції залишили кілька ключових співробітників, включно з CTO Мірою Мураті та науковцем Андреєм Карпаті.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого