Студенти використовували смартокуляри Meta для збору даних про перехожих

Студенти використовували смартокуляри Meta для збору даних про перехожих

Двоє студентів Гарварду розробили систему, яка використовує смартокуляри Meta Ray-Ban для автоматичного збору особистих даних про незнайомців у публічних місцях.

За допомогою технології розпізнавання облич і штучного інтелекту вони створили систему I-XRAY, яка автоматично визначає ім’я, місце роботи, адресу та інші особисті дані людей, яких вони зустрічали на вулиці.

Студенти знімали відеострим з окулярів на Instagram, де система аналізувала обличчя в реальному часі, отримуючи додаткові зображення та інформацію з відкритих джерел. Весь процес займав лише кілька хвилин. Після цього на мобільний застосунок, створений студентами, надходила детальна інформація про людину.

Автори проєкту стверджують, що розробили систему для того, щоб показати, як легко можна використовувати сучасні технології для порушення конфіденційності. Вони також попереджають про потенційні загрози — такі системи можуть використовуватися для небезпечних цілей, наприклад, для відстеження людей.

Компанія Meta у відповідь нагадала, що її окуляри повинні використовуватися відповідно до чинного законодавства і з дотриманням етичних стандартів.

Джерело: Engadget

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого