Google не індексуватиме сайти, які не адаптовані під мобільні пристрої після 5 липня

Google не індексуватиме сайти, які не адаптовані під мобільні пристрої після 5 липня

Компанія Google оголосила про важливе оновлення, яке вплине на індексацію та ранжування сайтів: починаючи з 5 липня, сайти, недоступні на мобільних пристроях, більше не будуть індексуватися Google.

Ця політика почалася з ініціативи Google щодо першочергової індексації мобільних пристроїв у 2016 році й була повністю реалізована в жовтні минулого року. Однак тепер повний перехід буде завершено після 5 липня.

Джон Мюллер (John Mueller) з Google пояснив у нещодавньому блозі, що в той час, як більшість сайтів вже сканується за допомогою мобільного Googlebot, невелика підгрупа сайтів, які все ще використовують десктопний Googlebot, перейде на мобільний Googlebot після зазначеної дати. Це означає, що якщо сайт не буде доступний з мобільного пристрою, він більше не буде індексуватися й ранжуватися Google.

Мюллер пояснив, що ця зміна необхідна:

«Якщо контент вашого сайту взагалі недоступний з мобільних пристроїв, він більше не буде індексуватися».

Важливо зазначити, що це не означає, що сайти повинні бути адаптивними за дизайном; скоріше, вони повинні принаймні завантажуватися і бути доступними на мобільних пристроях. Сайти з десктопними шаблонами, які функціонують на мобільних пристроях, все одно будуть індексуватися.

Хоча Google продовжуватиме використовувати Googlebot Desktop для сканування списків товарів та вакансій, основна увага буде зосереджена на мобільній доступності. Власники сайтів все ще можуть бачити Googlebot Desktop в журналах сервера та інструментах звітності для цих конкретних випадків.

SEO-спеціалістам варто переконатися, що сайти їхніх клієнтів правильно завантажуються на мобільних пристроях. Використання інструменту перевірки URL-адрес у Пошуковій консолі Google може допомогти перевірити, чи правильно відображається сайт на мобільних пристроях.

Джерело: Search Engine Land

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого