Мережева залежність. Що робити, якщо продажі залежать від соцмереж?

Глобальний збій найбільших соцмереж світу став «чорним понеділком» для всіх, хто веде бізнес в інтернеті.

Глобальный сбой соцсетей 2021

Збій стався близько 16:00, а усунули неполадки лише близько 20:00.
Цукерберг вибачився.
Причини збою офіційно ще не оголосили.
Бізнес рахує збитки і робить висновки.
Inweb пропонує вихід.

Ситуація торкнулася не тільки таких гігантів, як сфери IT та медіабізнес (який транслює свій контент часто саме через соцмережі). Наслідки збою вже відчуває на собі середній і малий бізнес.
Користувачі масово скаржилися на неможливість увійти в Facebook, Instagram і WhatsApp. Користувачі пішли спілкуватися один з одним в інші соціальні мережі і стали надходити звістки про неполадки в роботі Tik-Tok, Telegram, Google, YouTube. А значить — не було можливості купувати в інтернеті, зривалися угоди, компанії несли збитки.

Криза, в даному випадку — криза соцмереж — стала своєрідним лакмусовим папірцем, який показує: будь-яка залежність бізнесу від зовнішніх майданчиків, згубна. І лікування залежності — в руках залежного, тобто, в руках самого бізнесу.

У вигідному становищі (якщо в даній ситуації можна говорити про вигоду) виявилися лише ті, хто «розклав яйця по різних кошиках». Тобто створив фундамент для успішної торгівлі в інтернеті, свій сайт. Це місце де сам власник встановлює правила, години роботи, тон голосу. І тільки він сам може закрити бізнес.

Ми всі отримали урок: треба будувати бізнес так, щоб відчувати себе господарем становища.

Власний сайт з хорошим ранжированием — шлях до свободи бізнесу від соцмережевої залежності

Успішність сайту закладається вже при його створенні. Чим ми можемо допомогти тим, у кого розвинений і працює тільки аккаунт в Інстаграм? Допоможемо зробити сайт. Порадимо перевіреного розробника серед наших партнерів, допоможемо зі структурою сайту на стадії розробки — тут без SEO не обійтися.
SEO на етапі розробки сайту дозволить:

  1. підготувати ресурс до просування в пошукових системах;
  2. не переробляти сайт після початку робіт по SEO;
  3. заощадити час і гроші на доробках функціоналу.

А далі займемося просуванням вашого сайту в пошукових системах і контекстною рекламою .

Робіть і просувайте свої сайти.
Будьте незалежні.
Будьте першими.
Продумайте про те, як ви будете спілкуватися з покупцями, якщо раптом не стане месенджерів. Діліться своїми враженнями про збій в коментарях.