Meta, Snap і TikTok об’єднуються для боротьби зі шкідливим контентом за допомогою програми Thrive

Meta, Snap і TikTok об’єднуються для боротьби зі шкідливим контентом за допомогою програми Thrive

Meta, Snap і TikTok разом з Mental Health Coalition запустили програму Thrive, щоб зупиняти поширення контенту про суїцид і self harming (заподіяння шкоди самому собі) в інтернеті. Thrive дає змогу технологічним компаніям безпечно обмінюватися сигналами про порушення та видаляти небезпечний контент на платформах. 

Meta надає технічну інфраструктуру для Thrive, що дозволяє передавати хеші (цифрові коди) зображень і відео, які порушують правила, наприклад графічні зображення чи вірусні виклики.

Програма гарантує конфіденційність — обмінюватись будуть лише сигналами, без інформації про акаунти чи користувачів.

Meta зазначає, що робить контент, пов’язаний із суїцидом і самопошкодженнями, менш помітним на своїх платформах, але залишає простір для обговорення тем, пов’язаних із психічним здоров’ям, якщо вони не містять пропаганди чи графічних деталей.

Thrive має на меті підвищити рівень безпеки в інтернеті та допомогти користувачам, надаючи їм доступ до організацій підтримки. Це доповнює дії Meta, яка вже видалила понад 12 мільйонів небезпечних постів на Facebook та Instagram між квітнем і червнем цього року.

Джерело: Swipe Insight

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого