Intel скоротить тисячі робочих місць для зниження витрат

Intel скоротить тисячі робочих місць для зниження витрат

Intel планує скоротити тисячі робочих місць, щоб знизити витрати й фінансувати нові проєкти, які потенційно можуть допомогти з відновленням після спаду прибутків і втрати частки ринку.

Як повідомляє Bloomberg, про скорочення робочих місць можуть оголосити вже цього тижня. Intel має близько 110 000 співробітників, окрім працівників підрозділів, що відокремлюються. Компанія планує повідомити про результати другого кварталу у четвер.

Генеральний директор Пат Гелсінгер активно витрачає кошти на дослідження та розробки, щоб покращити технології Intel та допомогти компанії повернути провідні позиції у напівпровідниковій індустрії. Позиції компанії ослабли під керівництвом попередніх директорів.

Інші виробники чіпів, як от Nvidia, випереджають у розробці прибуткових напівпровідників для завдань зі штучним інтелектом. Intel також стикається з нерівномірним попитом на чіпи для ноутбуків і настільних комп’ютерів, що є її основним бізнесом.

Гелсінгер започаткував план будівництва заводів для виробництва напівпровідників для інших виробників чіпів.

Intel вже скоротила чисельність свого персоналу приблизно на 5% у 2023 році. Компанія також зменшила витрати в інших сферах, очікуючи, що ці скорочення витрат заощадять до $10 мільярдів до 2025 року.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого