Google оновлює алгоритми пошуку deepfake та розширює функцію About this image

Google оновлює алгоритми пошуку deepfake та розширює функцію About this image

Компанія Google анонсувала про оновлення алгоритмів пошуку deepfake та розширення функції About this image для Circle to Search та Google Lens. 

Deepfake у Google Пошуку

Google вносить зміни до ранжування пошукових результатів, щоб знизити видимість фейкового контенту. Зокрема, при пошуку за іменами людей, Google тепер показуватиме якісний контент, як-от релевантні новинні статті. 

Крім того, Google спростив процедуру видалення дипфейків з пошуку. Після успішного видалення одного зображення система автоматично шукатиме та видалятиме його дублікати.

Розширення функції About this image

Опція тепер доступна в Circle to Search і Google Lens. Вона надає інформацію про час індексації зображення, джерела його публікації та посилання на інші сторінки, де воно зустрічається. 

Таке нововведення дозволить користувачам оцінювати достовірність зображення, перевіряти інформацію з інших джерел, а також аналізувати метадані, які можуть вказувати на штучне походження зображення.

Оновлення Google сприяє більш надійному та зручному пошуку зображень, а також забезпечує користувачів точною інформацією, без фейкового контенту.

Джерело: Search Engine Land 

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого