Google додав до NotebookLM підтримку YouTube та аудіо для зручного занотовування

Google додав до NotebookLM підтримку YouTube та аудіо для зручного занотовування

Компанія Google додала оновлення до свого інструменту для нотаток із використанням ШІ – NotebookLM. Тепер можна підсумовувати YouTube-відео, аудіофайли, а також створювати аудіообговорення — ними можна ділитися через публічні посилання.

Попри те, що поки NotebookLM недоступний в Україні, у ньому є українська локалізація і його можна використовувати через VPN США. Раніше інструмент був популярним серед студентів, але тепер його активно використовують і маркетологи.
Фото: Google додав до NotebookLM підтримку YouTube та аудіо для зручного занотовування

Нові функції дозволяють зручніше обробляти аудіофайли у форматах .mp3 та .wav, швидко отримуючи ключові моменти з лекцій чи проєктів. Крім того, можна генерувати аудіоогляди документів та ділитися ними через публічні посилання.

Google запевняє, що завантажені до NotebookLM дані залишаються приватними й не використовуються для тренування ШІ. Команда також планує додати мобільний застосунок для NotebookLM наступного року та розширювати підтримку нових джерел для поширення інформації.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого