Apple не платить OpenAI за використання GPT-4o в iOS 18

Apple не платить OpenAI за використання GPT-4o в iOS 18

На щорічній конференції для розробників Apple оголосила про співпрацю з OpenAI. Вона передбачає інтегрування GPT-4o на iPhone, iPad, Mac в межах iOS 18 та macOS Sequoia.

За даними Bloomberg, жодних фінансових транзакцій між компаніями не відбулося. Apple вважає, що залучення OpenAI до своєї великої аудиторії користувачів є більш цінним, ніж грошова виплата.

Apple використовуватиме модель GPT-4o для покращення ШІ-функцій на iOS 18, iPadOS 18 та macOS Sequoia. Siri зможе використовувати можливості ChatGPT для створення меню, резюме статей та пошуку фотографій за описом. Ці функції будуть доступні користувачам без необхідності входу або оплати за ChatGPT, хоча підписка Plus пропонуватиме додаткові переваги.

OpenAI, на думку Bloomberg, може отримати прибуток від цієї угоди, спонукаючи користувачів Apple підписатися на ChatGPT Plus за $20 на місяць. Якщо підписки будуть оформлені через пристрої Apple, компанія отримає комісію.

У майбутньому Apple планує збільшити доходи від ШІ через угоди про розподіл прибутків зі своїми партнерами, оскільки вважає, що все більше користувачів звертатимуться до ШІ замість пошукових систем, що може зменшити її доходи від давньої угоди з Google.

Apple також веде переговори з Google про інтеграцію Gemini для користувачів iOS вже цього року. Окрім того, компанія розглядає можливість партнерства з Anthropic для надання Claude як альтернативного варіанту.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого