Apple назвала дату виходу iPhone 16 — презентація відбудеться 9 вересня, чого ще очікувати

Apple назвала дату виходу iPhone 16 — презентація відбудеться 9 вересня, чого ще очікувати
Ця стаття написана до релізу iPhone 16. Якщо вам цікаво почитати, що показали на презентації та дізнатися актуальну інформацію — читайте нову статтю за посиланням.

Компанія Apple офіційно підтвердила проведення своєї наступної великої презентації, яка відбудеться 9 вересня 2024 року. На цьому івенті, під назвою Glowtime, вперше покажуть оновлений iPhone 16 і ще ряд новинок.

Раніше очікувалося, що презентація відбудеться 10 вересня, що є традиційною датою для таких заходів, однак Apple чомусь вирішила порушити цю традицію. У цій статті ми розповідаємо, чого очікувати від презентації та як її можна дивитися в Україні.

Фото: Apple назвала дату виходу iPhone 16 — презентація відбудеться 9 вересня, чого ще очікувати

Дата та час презентації нового iPhone 16

Glowtime відбудеться у понеділок, 9 вересня, у Steve Jobs Theater на території Apple Park (Каліфорнія). Початок заплановано на 10:00 за тихоокеанським часом (20:00 за київським часом).

На презентацію запросили представників преси, блогерів та інших обраних гостей, проте ви також можете дивитися в прямому ефірі на сайті Apple і на YouTube-каналі компанії.

Як дивитися презентацію в Україні

Щоб не пропустити жодного моменту з події, ви можете скористатися кількома способами для перегляду трансляції:

  • Офіційний сайт Apple: пряма трансляція буде доступна на сайті компанії.
  • YouTube-канал Apple: Apple вестиме трансляцію на своєму YouTube-каналі.
  • Apple TV: можна дивитися івент через офіційний застосунок на цьому пристрої.

Apple тепер проводить презентації у понеділок

Зазвичай осінні презентації Apple проходять у вівторок, що вже стало традицією. Але цього року компанія вирішила перенести дату на понеділок, що стало несподіванкою для багатьох фанів, які слідкують за Apple вже довгий час.

Поки незрозуміло, чому компанія відійшла від своїх традицій. Можливо, це повʼязано з опитуваннями чи певними політичними заходами (оскільки зараз у США йдуть передвиборчі перегони), або з бажанням компанії виділити більше часу для просування нових продуктів.

Також це може бути просто маркетинговий хід, який додасть інтриги та підвищить інтерес до події, оскільки багато фанів справді цікавляться цим питанням.

Головний на презентації — iPhone 16

Як завжди, головною зіркою шоу стане нова лінійка iPhone. Apple цьогоріч представить чотири моделі: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max. Очікується, що iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max отримають більші екрани — 6.3 і 6.9 дюймів відповідно, а також оновлений процесор.

Фото: Apple назвала дату виходу iPhone 16 — презентація відбудеться 9 вересня, чого ще очікувати

Серед інших нововведень — перехід усіх моделей на новий дизайн з вертикальним розташуванням камер та додаванням кнопки Action, яка раніше була доступна лише на Pro-версіях. Крім того, очікується нова кнопка для зйомки фотографій.

Чого ще очікувати від презентації

Також на презентації можуть показати смартгодинник Apple Watch Series 10, адже він є одним з найбільш очікуваних продуктів, окрім iPhone 16.

Фото: Apple назвала дату виходу iPhone 16 — презентація відбудеться 9 вересня, чого ще очікувати

За чутками, Apple Watch Series 10 (або Series X) отримає більший дисплей. Є ймовірність, що у новинці замінять кріплення для ремінців, що може зробити старі аксесуари несумісними з новою моделлю.

Apple також планує оновити Apple Watch SE та Apple Watch Ultra. У них можуть зʼявитися нові функції здоров’я — виявлення апное уві сні та моніторинг артеріального тиску, але поки не зовсім зрозуміло, чи Apple підготує їх до цього року.

Подейкують, що на осінній презентації можуть показати нові AirPods. Згідно з чутками, Apple представить дві нові моделі: бюджетні AirPods 4 (або AirPods Lite) з USB-C та ще одні середньобюджетні AirPods з активним шумозаглушенням і підтримкою функції Find My.

Крім того, AirPods Max, які не оновлювались з 2020 року, нарешті можуть отримати новий чип H2 та USB-C.

Фото: Apple назвала дату виходу iPhone 16 — презентація відбудеться 9 вересня, чого ще очікувати

Офіційний вихід iOS 18 для всіх та інші оновлення

Не менш важливими будуть анонси прошивок. Apple, ймовірно, оголосить про вихід iOS 18, iPadOS 18 та watchOS 11, які стануть доступними незабаром після події. Компанія додасть чіп A18 до всіх моделей, тому вся лінійка ‌iPhone 16‌ зможе підтримувати функції Apple Intelligence, які з’являться в ‌iOS 18‌.

Фото: Apple назвала дату виходу iPhone 16 — презентація відбудеться 9 вересня, чого ще очікувати

Скоріше за все, macOS Sequoia вийде пізніше, з анонсом нових ноутбуків MacBook та iMac, як і оновлення HomePod.


Якщо пропустите презентацію, ми обовʼязково зафіксуємо найцікавіші моменти у тематичній статті після неї, тож долучайтеся до нашого Телеграм-каналу та слідкуйте за оновленнями Медіа Inweb, щоб не пропустити цікавих новин.

Фото: Що таке Ozempic: як препарат від діабету підкорив Голлівуд та змінює економіку міст
Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого