Покоління Z найбільше використовує YouTube та Instagram — дослідження Pew Research

Покоління Z найбільше використовує YouTube та Instagram — дослідження Pew Research

Дослідження Pew Research виявило, що серед молоді YouTube залишається найпопулярнішою соціальною мережею — його використовують 93% опитаних. Платформа пропонує різноманітний відеоконтент, який задовольняє запити різних інтересів та вподобань.

Pew Research Center — це некомерційна організація, яка займається проведенням досліджень суспільних настроїв, демографічних змін, медіа, технологій та інших соціальних явищ.

Instagram, який займає друге місце, використовує 78% молоді. Завдяки можливостям для створення короткого візуального контенту, зокрема через Stories і Reels, платформа продовжує бути одним із лідерів серед активної аудиторії.

Facebook, попри втрату популярності серед молодшої аудиторії, все ще займає третє місце – його використовують 67% респондентів. Проте молодь дедалі більше надає перевагу Snapchat (65%) і TikTok (62%), які зосереджені на короткому, інтерактивному контенті, який відповідає їхнім звичкам швидкого споживання інформації. 

Інші платформи, такі як Pinterest (45%), Reddit (44%) і X (Twitter) (42%), мають свою стабільну аудиторію, але менш поширені серед молоді. LinkedIn та WhatsApp використовують по 32%, а BeReal, — лише 12%.

BeReal — це соцмережа, де користувачі можуть ділитися своїми фото без фільтрів та редагування, через фронтальну і задню камери одночасно.

Дані підтверджують, що покоління Z надає перевагу платформам, які пропонують візуальний та інтерактивний контент. Маркетологам та бізнесу слід врахувати це дослідження для адаптації стратегій — для ефективної взаємодії з поколінням Z можна зосередитись на відеоконтенті, інтерактивності та трендах у TikTok, Instagram і YouTube.

Джерело: SocialMediaToday

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого