YouTube дозволяє тестувати кілька мініатюр відео, щоб обрати найкращу

YouTube дозволяє тестувати кілька мініатюр відео, щоб обрати найкращу

YouTube розширив доступ до свого інструменту Thumbnail Test & Compare, який допомагає визначати найефективніші мініатюри для відео. Спочатку він був доступний лише для деяких користувачів, тепер цей інструмент можуть використовувати всі.

Наразі можна тестувати до трьох різних мініатюр під час публікації або оновлення відео. Ці мініатюри показуватимуться глядачам рівномірно, що дозволяє зібрати дані про ефективність кожної з них. Мета — визначити, яка мініатюра приносить найбільше часу перегляду.

Фото: YouTube дозволяє тестувати кілька мініатюр відео, щоб обрати найкращу

Процес тестування може тривати від кількох днів до двох тижнів, залежно від кількості показів відео та відмінностей між мініатюрами. YouTube рекомендує тестувати мініатюри з різними композиціями, фонами та текстовими накладеннями для отримання точних результатів. Якщо не буде чіткого переможця, для відео автоматично вибереться перша мініатюра, яку можна змінити вручну.

Цей інструмент можна використовувати для тестування мініатюр у різних типах контенту — відео, подкасти, прямі трансляції тощо. Проте він недоступний для приватного контенту, відео з позначкою «для дітей» та рейтингом «для дорослих». Тестування на старих відео може дати менш точні результати через меншу кількість показів.

Впродовж наступних тижнів інструмент стане доступним у YouTube Studio для всіх. YouTube також працює над підтримкою цієї функції на мобільних пристроях.

Джерело: TechCrunch

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого