Японія відмовляється від дискет

Японія відмовляється від дискет

Японія зробила важливий крок до модернізації своїх цифрових систем, відмовившись від використання дискет у державних установах. Цифрове агентство Японії оголосило, що відтепер усі системи, крім однієї, більше не використовують цей застарілий носій інформації.

Єдиною системою, що досі потребує дискет, залишається екологічна система моніторингу переробки автомобілів.

Міністр цифрових технологій Таро Коно повідомив: «Ми виграли війну з дискетами 28 червня!»

Кампанія, розпочата у 2022 році після призначення Коно, спрямована на заміну приблизно 1900 державних процедур, що використовували застарілі технології, такі як дискети, факси, компакт-диски та MiniDisc.

Збройні сили США теж використовували 8-дюймові дискети для своєї системи SACCS до 2019 року. Ця система з 1970-х років відповідала за обробку кодів ядерного запуску та надсилання екстрених повідомлень.

Використання такої архаїчної технології було виявлено завдяки CBS, що призвело до оновлення системи Міністерством оборони.

Джерело: Engadget

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого