WordPress заблокував доступ до своїх ресурсів для провайдера WP Engine

WordPress заблокував доступ до своїх ресурсів для провайдера WP Engine

WordPress.org заблокував для одного з найбільших хостинг-провайдерів WP Engine доступ до своїх тем та плагінів. Це рішення було ухвалене після конфлікту між WP Engine та Automattic, компанією-власницею WordPress.

WP Engine — це хостинг-провайдер, який спеціалізується на керованому хостингу для сайтів на WordPress, пропонуючи зручні інструменти для управління, безпеки та продуктивності вебсайтів.

У своєму дописі на WordPress.org генеральний директор Automattic і співзасновник WordPress Метт Малленвег пояснив, що заборона триватиме, поки не буде врегульовано юридичні претензії між компаніями. За словами Малленвега, WP Engine намагається контролювати користувацький досвід у WordPress, створюючи власні версії сервісів і ресурсів, що й стало причиною конфлікту.

Через блокування користувачі WP Engine не зможуть встановлювати та оновлювати плагіни й теми через платформу WordPress, що може вплинути на безпеку їхніх сайтів. WP Engine визнав проблему та заявив, що працює над вирішенням.

Конфлікт почався після публічної критики WP Engine з боку Малленвега, який звинуватив компанію у спробах монополізувати досвід користувачів WordPress. В результаті WP Engine надіслав юридичний запит на припинення таких звинувачень. У відповідь Automattic звинуватила WP Engine у порушенні прав на торгові марки WordPress і WooCommerce.

Наразі WP Engine працює над розв’язанням проблеми, проте блокування може серйозно вплинути на користувачів, які залежать від регулярних оновлень безпеки та функціональних оновлень своїх сайтів на WordPress.

Джерело: TechCrunch

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого