Вперше за понад десятиліття фестиваль Burning Man не розпродав усі квитки

Вперше за понад десятиліття фестиваль Burning Man не розпродав усі квитки

Вперше з 2011 року фестиваль Burning Man не розпродав усі квитки. Це викликало занепокоєння серед організаторів та учасників, адже попередні роки фестиваль завжди швидко збирав повний аншлаг.

Зниження попиту цього року може бути пов’язане з кількома факторами: економічна нестабільність, негативні наслідки торішньої негоди та зміни в культурному контексті фестивалю.

Цього року вартість базового квитка зросла до $684, що, разом із додатковими витратами на проїзд і спорядження, робить участь у заході недоступною для багатьох шанувальників. Окрім того, багато кого відлякали торішні дощі, які перетворили територію фестивалю на брудне болото, також відбили бажання повертатися у тих, хто зіткнувся з труднощами під час заходу.

Також на це могла вплинути зміна характеру фестивалю: спочатку він був атмосферним заходом, а тепер став місцем збору еліт Кремнієвої долини. Раніше Burning Man був символом незалежності та креативності, але поступова комерціалізація та залучення представників великого бізнесу розчарували частину тогорічних учасників.

Квитки все ще доступні, що є дивним для заходу такого масштабу. Фестиваль Burning Man опинився на роздоріжжі, і його майбутнє залежатиме від того, як організатори адаптуються до нових реалій та чи повернуться до своїх коренів.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого