Віцепрезидент з ШІ-досліджень Microsoft долучився до команди OpenAI

Віцепрезидент з ШІ-досліджень Microsoft долучився до команди OpenAI

Microsoft повідомила, що Себастьян Бубек, віцепрезидент з досліджень генеративного штучного інтелекту, йде з компанії, щоб приєднатися до OpenAI. Хоча точна роль Бубека в OpenAI поки що не розголошується, Microsoft заявила, що планує продовжувати співпрацю з ним через роботу у новій компанії.

Себастьян Бубек був одним із провідних дослідників у команді Microsoft, яка працювала над моделями Phi LLMs. Більшість його колег залишаються в компанії та продовжать роботу над розвитком цих моделей.

Phi LLMs — це компактні мовні моделі від Microsoft, які ефективніше використовують ресурси, водночас зберігаючи продуктивність у завданнях обробки мови.

Цей перехід відбувся на тлі низки кадрових змін у галузі штучного інтелекту. У вересні OpenAI також залишила головна технологічна директорка Міра Мураті. Однак генеральний директор Сем Альтман заперечив, що такі зміни у штаті пов’язані з реструктуризацією компанії чи іншими внутрішніми змінами.

Microsoft, яка має значні інвестиції в OpenAI, зазначила, що Себастьян Бубек вирішив продовжити свою роботу над розробкою AGI (Artificial General Intelligence) саме в OpenAI. Бубек поки що не відповів на запити щодо підтвердження свого рішення.

Джерело: Reuters

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого