Українські вина здобули шість золотих нагород на Berliner Wine Trophy 2024

Українські вина здобули шість золотих нагород на Berliner Wine Trophy 2024

Українські вина SHABO здобули міжнародне визнання, отримавши шість золотих нагород на престижному винному конкурсі Berliner Wine Trophy 2024.

Berliner Wine Trophy — це один із наймасштабніших і найпрестижніших винних конкурсів світу, що понад 20 років проводиться під егідою Міжнародної організації винограду та вина і Міжнародного союзу енологів. 

Щороку на конкурс надходить понад 15 000 заявок, оскільки він проходить у дві сесії — зимову та літню. Тільки 30% учасників мають шанс отримати нагороди, що підкреслює високі стандарти оцінювання та жорстку конкуренцію.

Журі складається з провідних експертів — виноробів, сомельє, критиків, Masters of Wine, виноградарів, профільних журналістів та трейдерів. Їхня професійна оцінка підтвердила високий рівень вин SHABO на Berliner Wine Trophy Summer Tasting 2024.

Серед золотих призерів від України:

  • SHABO Natural Muscat Limited Edition 2022 — вино ігристе, напівсухе біле 
  • SHABO Grande Reserve Шардоне 2020 — вино тихе, сухе біле 
  • SHABO Limited Edition Херес 2019 — вино тихе, кріплене сухе біле
  • SHABO Grand Reserve 2016 — вино ігристе, брют біле
  • SHABO Limited Edition Трамінер 2016 — маркове, кріплене десертне рожеве
  • SHABO Original Collection Шардоне 2022 — вино тихе, сухе біле
SHABO — провідний український винний бренд, який з 2003 року створює вина світового рівня, здобувши понад 500 міжнародних нагород. Виноградники розташовані на унікальному теруарі на півдні України, у селі Шабо, Одеської області. Його продукцію експортують у 22 країни світу. 

Вина SHABO представлені в ресторанах Michelin, які вважаються еталоном кулінарної майстерності: їхня винна карта містить лише продукцію найвищої якості, що відбираються найвимогливішими сомельє. Також, ці вина визнані у Музеї вина в Бордо — одному з найпрестижніших винних центрів світу. 

Джерело: SHABO

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого