У Нью-Йорку встановили Портал до Дубліна

У Нью-Йорку встановили Портал до Дубліна У Нью-Йорку встановили скульптуру Portal, яка в режимі реального часу зʼєднує глядачів з Дубліном в Ірландії.

На нью-йоркській площі Flatiron South Public Plaza, встановили 3,5-тонну інтерактивну інсталяцію Portal. Вона в режимі реального часу зʼєднує Нью-Йорк та Дублін, дозволяючи поспілкуватися з людьми по той бік океану.

Ініціатором інсталяції є організація Portals.org. Ідея полягає в тому, щоб викликати відчуття переходу через портал, а не просто взаємодії з екраном.

Автор концепції — Бенедиктас Гіліс, литовський підприємець описує портали як: «Запрошення зустрітися з іншими людьми через кордони та побачити Землю такою, якою вона є насправді: об’єднаною і єдиною».

Програмне забезпечення для інсталяції розроблене Video Window, британською технологічною компанією. Для цього проєкту компанія створила спеціальне API, яке захищає Portal від злому та забезпечує безпеку під час постійної передачі відеозвʼязку.

Це не перша інсталяція від організації, вони будують їх з 2021 року. Спочатку Portal поєднали Вільнюс, Литву, Люблін, Польщу. Однак це вперше проєкт забезпечив підтримку через океан, поєднавши Дублін в Ірландії та Нью-Йорк у США.

Джерело: TechCrunch

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого