Tumblr перенесе пів мільярда своїх блогів на платформу WordPress

Tumblr перенесе пів мільярда своїх блогів на платформу WordPress

Соціальна мережа Tumblr планує перенести всі свої блоги на WordPress. Це стало можливим після того, як у 2019 році компанія Automattic, яка володіє WordPress, придбала Tumblr.

Tumblr буде працювати на основі WordPress, але сам сайт залишиться таким, яким його знають користувачі. Automattic зазначає, що перехід дозволить легше обмінюватися технологіями між двома платформами, а також користуватися новими інструментами та функціями.

Цей процес стане одним із найбільших технічних переходів в історії інтернету, оскільки Tumblr наразі містить близько пів мільярда блогів. Automattic повідомив, що перехід розпочнеться вже скоро.

Tumblr був дуже популярним у минулому, але після того, як його придбала Yahoo за понад 1 мільярд доларів у 2013 році, Tumblr почав втрачати аудиторію через конкуренцію з Facebook, Instagram та Reddit. 

Навіть після придбання Tumblr компанією Automattic, платформа залишалася збитковою. Це змусило CEO компанії Метта Малленвега скоротити персонал і перевести більшість співробітників на інші проєкти. Зараз Tumblr заробляє шляхом продажу цифрових товарів, реклами та підписок.

Платформа залишається важливим об’єктом для Automattic. Малленвег визнає, що перехід на WordPress буде складним, але впевнений, що нові технології зможуть допомогти полегшити цей процес.

Джерело: TechCrunch

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого