Стартап Cropin розробляє ШІ-прогнози для підвищення урожайності

Стартап Cropin розробляє ШІ-прогнози для підвищення урожайності

Стартап Cropin Technology Solutions представив нове рішення для прогнозування та покращення урожайності 13 основних культур. Розробка використовує ШІ-модель Google Gemini, щоб розробити точні прогнози для ґрунту та продемонструвати його історичні зміни.

Технологія під назвою Sage аналізує агродані й перетворює їх у власну сітчасту карту. Система аналізує історичні дані та на основі цього надає точні прогнози урожайності. Sage дозволяє отримувати інформацію про продуктивність, клімат, агротехніку та ґрунти для культур, які складають 80% світового харчового попиту.

За словами Крішни Кумара, засновника і генерального директора Cropin, технологія здатна змінити майбутнє виробництво ключових культур.

Технологія Cropin включає ШІ та десятиліття кліматичних, земельних та агрономічних даних. Вона передбачає поведінку певних культур на цей сезон, наступний рік або навіть наступні п’ять років.

ШІ допоможе трансформувати сільське господарство. Кумар розповів, що технологія дозволяє передбачати, наприклад, які сорти картоплі будуть найкращими у певних регіонах. Подібні дані дозволять зробити кращий розрахунок для інвестицій великих компаній, щоб налагодити постачання продукції на виробництва.

Джерело: Bloomberg

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого