Sony Music вислали попередження щодо навчання ШІ на своєму контенті

Sony Music вислали попередження щодо навчання ШІ на своєму контенті

На цьому тижні Sony Music Group надіслали попередження понад 700 технологічним компаніям і музичним стрімінговим сервісам щодо заборони навчання штучного інтелекту на їх контенті без дозволу.

Листи, отримані TechCrunch, свідчать про те, що Sony Music припускає, що їх контент вже використовували без дозволу і хоче попередити про наслідки таких дій.

З Sony Music працюють Гаррі Стайлз, Бейонсе, Адель, Селін Діон та інші відомі артисти. Компанія наголошує на тому, що несанкціоноване використання контенту для навчання та розробки ШІ позбавляє Sony та артистів контролю та компенсації.

До власності Sony Music відносять аудіо- та відеозаписи, обкладинки альбомів, метадані, тексти пісень тощо. Також в листі компанія просить одержувачів надати детальну інформацію про те, які пісні Sony Music були використані для навчання систем штучного інтелекту, як отримали доступ до цих пісень, скільки копій було зроблено і який поточний статус цих копій.

Наразі сервіси, такі як Spotify, спостерігають сплеск музики, створеної штучним інтелектом, також ШІ починають використовувати самі артисти, тож побоювання Sony виправдані.

Джерело: TechCrunch

Про автора

Софія Старк
Софія Старк
, Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого