ШІ-стартап Suno звинувачує світові лейбли у спробі придушити конкуренцію

ШІ-стартап Suno звинувачує світові лейбли у спробі придушити конкуренцію

Компанія Suno, яка створює музику за допомогою штучного інтелекту, оскаржує позов від Американської асоціації компаній звукозапису, стверджуючи, що цим вони прагнуть позбутися конкуренції. Про це стартап Suno заявив у судовому документі, поданому до федерального суду Массачусетса.

Відповідь Suno стала реакцією на звинувачення від імені Universal Music Group, Warner Music Group та Sony Music Entertainment у незаконному навчанні своїх ШІ-моделей на авторських звукозаписах. Вони вимагають сплатити компенсацію до 150 тисяч доларів за кожне порушення, що може скласти мільярди доларів.

За словами RIAA, музика, створена за допомогою технології Suno, надто схожа на оригінальні композиції відомих виконавців, таких як The Temptations, Green Day та Mariah Carey.

Suno не розголошує точні дані, на яких тренувалась їхня ШІ-система, але зазначає, що вони використовували загальнодоступні дані з інтернету. У своїй заяві стартап повідомив, що його програмне забезпечення тренувалося на десятках мільйонів записів, серед яких, ймовірно, були записи, права на які належать позивачам.

Нагадуємо, що нещодавно стартап визнав, що для навчання своєї моделі використовував авторські пісні

Джерело: Bloomnberg

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого