Samsung обмежує встановлення сторонніх застосунків на нових смартфонах Galaxy

Samsung обмежує встановлення сторонніх застосунків на нових смартфонах Galaxy

Samsung впроваджує нову функцію Auto Blocker на нових смартфонах Galaxy, яка автоматично блокує встановлення APK-застосунків зі сторонніх джерел. Ця функція стала доступною з оновленням Android 14 (One UI 6) і тепер є стандартною на нових пристроях Galaxy Z Fold 6 і Flip 6.

Auto Blocker спочатку розробили для захисту від шкідливих програм і викрадення даних через USB, але тепер вона також блокує завантаження APK зі сторонніх джерел. Оновлення One UI 6.1.1 додає додаткові «Максимальні обмеження», які за замовчуванням вимкнені.

Під час першого налаштування Galaxy Z Fold 6 і Flip 6 можна побачити повідомлення про обмеження Auto Blocker, яке можна вимкнути. Якщо цю сторінку пропустити, при спробі встановлення стороннього застосунку з’явиться повідомлення про помилку.

Фото: Samsung обмежує встановлення сторонніх застосунків на нових смартфонах Galaxy
Це обмеження можна зняти, зайшовши в Параметри > Безпека і конфіденційність > Auto Blocker. Тут можна вимкнути цю функцію і повернутися до стандартної поведінки Android, де дозвіл на встановлення кожного застосунку надаватиметься окремо.

Ця зміна стосується інших пристроїв Samsung з One UI 6.1.1, включаючи попередні покоління складних пристроїв Samsung та серії Galaxy S. На попередні версії One UI це поки що не впливає.

Фото: Samsung обмежує встановлення сторонніх застосунків на нових смартфонах Galaxy

У той час, як Samsung обмежує встановлення застосунків зі сторонніх джерел, Apple навпаки відкриває можливість завантаження застосунків зі сторонніх магазинів, що нетипово для компаній.

Можливо у такий спосіб Samsung намагається боротися з великою кількістю піратських програм, а також розповсюдження вірусних застосунків.

Джерело: 9to5google

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого