Reddit закрив свій контент для усіх пошукових систем, окрім Google

Reddit закрив свій контент для усіх пошукових систем, окрім Google

Reddit, популярна платформа соціальних новин, почала блокувати доступ своїх даних для усіх пошукових систем, крім Google.

Це сталося після того, як Google уклав угоду з Reddit на суму 60 мільйонів доларів у лютому 2024 року. Згідно з умовами цієї угоди, дані Reddit використовуються для навчання моделей штучного інтелекту Google та отримують пріоритет у результатах пошуку.

У червні Reddit оновив свій файл robots.txt, щоб заборонити сканування сайту іншими пошуковими системами, такими як Bing, DuckDuckGo, Mojeek і Qwant. Причиною цього рішення Reddit назвав зловживання публічним вмістом з боку комерційних організацій.

Єдиною альтернативною пошуковою системою, яка продовжує відображати результати з Reddit, є Kagi, оскільки вона використовує індекс Google.

Reddit запровадив це обмеження для запобігання несанкціонованому використанню контенту, включаючи навчання штучного інтелекту іншими компаніями.

Джерело: 9to5Google

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого