Після оновлення Telegram деякі сайти відкривають чорний екран: як це виправити

Після оновлення Telegram деякі сайти відкривають чорний екран: як це виправити

Telegram випустив оновлення у якому зʼявився вбудований браузер. Його розробили для зручності користувачів, проте ми в Inweb та ще ряд медіа помітили помилку, яка заважає споживати контент.

Під час відкриття сторінок у вбудованому браузері Telegram з встановленою темною темою користувачі можуть спостерігати темний фон і відсутність тексту. На світлій темі Telegram такої помилки немає.

Фото: Після оновлення Telegram деякі сайти відкривають чорний екран: як це виправити

Ми звернулися до Олександра Задорожного, розробника, щоб допоміг виправити проблему з відображенням браузера.

Помилка з браузером Telegram виправляється з боку розробника дуже просто: зазвичай для тегу body не задають колір фону, оскільки він за замовчанням білий. Зараз Telegram міняє його по замовчанню на колір теми, але не інверсує текст. Тому потрібно задати необхідний по дизайну колір фону у body.

Тобто прописати у стилях:
body { background-color: #fff !important; }

Поки розробники Telegram та сайтів не виправлять цю помилку в себе, користувачі можуть скористатися резервними способами розвʼязання проблеми. Їх існує два: вимкнути темну тему або відключити вбудований браузер.

Щоб вимкнути темну тему Telegram, перейдіть у «Вигляд» та відключіть автоматичний нічний режим. Також можна вимкнути нічний режим у Пункті керування для iOS (якщо у вас встановлена зміна «системно»).

Фото: Після оновлення Telegram деякі сайти відкривають чорний екран: як це виправити

На Android це налаштування називається налаштуванням чатів.

Щоб вимкнути вбудований браузер на iOS потрібно теж звернутися до налаштувань.

  1. Відкрийте у бічній панелі вкладку «Дані та сховище».
  2. Перейдіть до пункту «Відкривати посилання в…».
  3. Змініть Telegram на браузер, який використовуєте за замовчанням.
Фото: Після оновлення Telegram деякі сайти відкривають чорний екран: як це виправити

Сторінки можуть завантажуватися довше, ніж у вбудованому браузері Telegram, але затримка не буде критичною.

На Android, щоб відключити використання вбудованого браузера Telegram, потрібно перейти у Налаштування чатів та перемкнути вмикач використання вбудованого браузера в неактивний стан.

В наступному оновленні Telegram може усунути помилку, проте наразі це способи, які допоможуть споживати новини й статті зручніше.

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого