Photoshop може генерувати зображення з тексту, як Midjourney та DALL·E

Photoshop може генерувати зображення з тексту, як Midjourney та DALL·E

Компанія Adobe представила нову функцію для Photoshop, яка дозволяє створювати зображення за допомогою штучного інтелекту Firefly. Можна вводити текстовий опис, і ШІ створюватиме зображення прямо в програмі.

Для зручності є текстові підказки в різних стилях: аніме, акварель, ескіз чи реалістичний. Також можна скористатися підказками у програмі, натиснувши на одне зі згенерованих раніше зображень.

Фото: Photoshop може генерувати зображення з тексту, як Midjourney та DALL·E
Раніше у Photoshop була функція Generative Fill, проте вона дозволяла лише додавати, розширювати або видаляти частини зображення. Тепер можна створювати цілісні зображення з нуля і редагувати їх пізніше. Це значно скорочує час на створення контенту.

Функція працює на базі моделі Firefly Image 3, яка спочатку викликала багато критики з боку художників, через умови користування Adobe. Художники побоювалися, що їхні роботи можуть використовуватися для навчання ШІ-моделей.

У відповідь Adobe заявила, що не буде використовувати контент користувачів для навчання своїх моделей ШІ. Компанія пообіцяла дотримуватися принципів етики ШІ, таких як відповідальність, прозорість і підзвітність.

Ми протестували генеративну функцію Photoshop і виявили, що вона має деякі вади. Наприклад, на прохання згенерувати Тараса Шевченка, можна отримати зовсім несхожого на Шевченка сивочолого чоловіка у сучасному вбранні. А коли попросили згенерувати цифру один, на зображенні зʼявилися мʼячі. Тож поки цій функції далеко до Midjourney та DALL·E, проте вона може з часом вдосконалюватися.
Фото: Photoshop може генерувати зображення з тексту, як Midjourney та DALL·E

Окрім генерації зображень, Adobe додала функцію Enhance Detail в Photoshop. Для Illustrator було додано функції Generative Shape Fill для додавання детальних векторів, Enhanced Text to Pattern для створення патернів і Style Reference.

Також з’явився інструмент Mockup для створення прототипів на коробках продукції, ноутбуках та інших поверхнях.

Джерело: Engadget

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого