OpenAI збільшує швидкість роботи нових ШІ-моделей o1 і o1-mini

OpenAI збільшує швидкість роботи нових ШІ-моделей o1 і o1-mini

Цього тижня OpenAI збільшив ліміти запитів до API: o1-preview тепер підтримує до 500 запитів на хвилину, а o1-mini — до 1000 запитів. Це надає розробникам більше можливостей для роботи з великим обсягом даних.

Минулого тижня OpenAI представив нову серію ШІ-моделей o1, які можуть виконувати складніші завдання у програмуванні та математиці. Ці моделі стали значно кращими в аналізі та логічному мисленні. Наприклад, одна з них посіла 89-й процентиль у змаганнях з програмування та увійшла до списку 500 найкращих на відборі до Олімпіади з математики США.

Серія o1 має дві версії: o1-preview — потужніша, для складних аналітичних завдань, та o1-mini — швидша й дешевша. Хоча ці моделі не можуть повністю замінити GPT-4o у всіх випадках, оскільки вони не підтримують роботу з зображеннями та не завжди швидкі, вони значно покращують розв’язання складних задач.

Крім того, OpenAI підняв ліміти на кількість повідомлень для користувачів ChatGPT Plus та Team. Тепер o1-mini дозволяє відправляти до 50 повідомлень на день, що в 7 разів більше, ніж раніше, а для o1-preview — до 50 повідомлень на тиждень.

Ці покращення роблять моделі серії o1 ще кориснішими для розробників, які працюють над складними проєктами.

Джерело: Neowin

Ольга Беспалько
Ольга Беспалько
• Media Editor
Inweb
Редакторка медіа з досвідом роботи у контент-менеджменті та копірайтингу. Постійно слідкую за digital трендами і новинами, щоб надавати вам цікаву та актуальну інформацію. Зі мною ви точно будете в курсі всіх подій.
Більше цікавого