OpenAI запускає SearchGPT: новий пошуковик зі штучним інтелектом

OpenAI запускає SearchGPT: новий пошуковик зі штучним інтелектом

Компанія OpenAI анонсувала SearchGPT, новий пошуковий інструмент, який зможе надавати відповіді на запити користувачів, використовуючи дані з інтернету. Подібно до чатботу ChatGPT, у SearchGPT можна вводити запити та отримувати інформацію з посиланнями на відповідні джерела.

За даними OpenAI, отримання відповідей через звичайні пошуковики може бути складним і вимагати кількох спроб для отримання релевантних результатів. Особливо після оновлень Google з AI Overviews, які можуть плагітувати оригінальні статті, не вказувати джерела і надавати неперевірені факти.

Експерти OpenAI вважають, що їх пошуковий інструмент може зробити цей процес швидшим і простішим.

SearchGPT матиме перевагу, оскільки буде цитувати та посилатися на джерела. Компанія також працює з виданнями над розробкою інтерфейсу та надасть можливість власникам сайтів контролювати, як їх контент відображається в результатах пошуку.

Фото: OpenAI запускає SearchGPT: новий пошуковик інструмент зі штучним інтелектом

Цей пошуковик складе конкуренцію не тільки Perplexity, але й таким монополістам як Google та Bing.

Пошуковик працює на основі моделей OpenAI (зокрема, GPT-3.5, GPT-4 і GPT-4o) і наразі доступний для обраної групи людей. З часом компанія планує інтегрувати деякі функції SearchGPT у ChatGPT в майбутньому.

SearchGPT враховує місцеперебування користувача, щоб підвищити точність результатів. Проте OpenAI зазначає, що цей інструмент «збирає і передає» лише загальну інформацію про місцеперебування стороннім постачальникам пошуку для кращого показу результатів (наприклад, списку ресторанів поблизу або прогнозу погоди).

Користувачі також можуть ділитися більш точною інформацією про місцеперебування через налаштування.

Однак з SearchGPT варто бути обережним, адже OpenAI раніше без дозволу використовувала мільйони транскриптів з YouTube для навчання своїх моделей.

Джерело: OpenAI

Софія Старк
Софія Старк
• Media Editor
Агенція digital-маркетингу Inweb
Media Editor, дипломована журналістка із пристрастю до Digital та технологій. Маю стаж графічного дизайну розрізом у 5 років, вивчала основи SEO, email-маркетингу та була Head of SMM. Ваша персональна Сірі у світі digital, штучного інтелекту тощо. Педантична перфекціоністка із неймовірною допитливістю, тому збираю найцікавіше, щоб ви могли прочитати це в медіа. Обожнюю геймінг та практикую мобільну фотографію.
Більше цікавого